23.8 C
Arta
15 Μαΐου 2024

Το ζήτημα της υγείας του λαού

Διαβάστε επίσης

*Γράφει ο Περικλής Πάντζος

Ως βασικός δείκτης ποιότητας ζωής και κοινωνικής ευημερίας δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απασχολεί το Δήμο και τη Δημοτική αρχή;

 Η απάντηση που δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση σε αυτό το ερώτημα είναι κατηγορηματική και θα τη βρει ο καθένας από εμάς εάν ανατρέξει στα ψηφοδέλτια μας σε Δήμο και Περιφέρεια. Εκεί θα βρει επικεφαλείς υγειονομικούς, θα βρει στις λίστες των Δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, πολλούς μάχιμους υγειονομικούς που όλο το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα, οργάνωναν συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, μεγάλα συλλαλητήρια για την Υγεία, βάζοντας αυτό το σημαντικό ζήτημα από την πλευρά της κοινωνικής αναγκαιότητας, αφήνοντας στην άκρη κάθε συντεχνιακή αντίληψη.

Θέλουμε ένα σύστημα υγείας που να έχει το Κέντρο Υγείας σε πρωταρχικό ρόλο. Ένα νοσοκομείο με όλες τις ειδικότητες, όλα τα εργαστήρια αλλά και γιατρούς που θα έρχονται σπίτι σου και θα έχουν χρεωμένες ομάδες πληθυσμού.

Γι΄ αυτό όλες οι κυβερνήσεις, δήμοι και η περιφέρεια περπατάνε τα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) αποφασιστικά στην υγεία, το να λειτουργούν τα νοσοκομεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια .

Το νοσοκομείο της Άρτας περνά σε μια φάση διαφορετική. Από αυτοτελές νοσοκομείο, το αφήνουν να διολισθαίνει προς την κατάπτωση από τα ποιοτικά στοιχεία που έχουμε σήμερα, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η ύπαρξη του. εφόσον έχουν φτιαχτεί δρόμοι και μπορούν να πηγαίνουν στο πανεπιστημιακό στα Γιάννενα, με τον κόσμο να μη μπορεί να κλείσει ραντεβού ή να πληρώνει από την τσέπη του τα απογευματινά ιατρεία. Γιατί φτάνει με το «πάμε κι όπου βγει». 

Συνεχίζοντας  πως, για τη Λαϊκή Συσπείρωση, η έννοια της υγείας δεν αφορά μόνο εκείνον που πάσχει από κάποια ασθένεια, αλλά τον άνθρωπο  που βρίσκεται σε πλήρη σωματική και ψυχική ευεξία. Από αυτή τη σκοπιά ανέφερε τι σημαίνει πραγματικά να στηρίζεται το σύνολο της κοινωνίας, από τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα ΑΜΕΑ, τις νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια. Στο αν υπάρχουν χώροι αναψυχής για το λαό της Άρτας, αθλητικές εγκαταστάσεις μαζί με όλες τις αναγκαίες δομές υγείας, στην κατεύθυνση το να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν. Αυτές τις ανάγκες θα έπρεπε να υλοποιεί η δημοτική αρχή και σε αγωνιστική κατεύθυνση να τα προχωρά, κάτι που δεν μπορούν αλλά ούτε και θέλουν να τα κάνουν πράξη οι υποψήφιοι των άλλων παρατάξεων γιατί στο επίκεντρό τους δεν υπάρχουν οι λαϊκές ανάγκες.

Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη που μπορεί να κοντράρει τις επικίνδυνες στοχεύσεις για την υγεία που θα βαθύνουν όλο το επόμενο διάστημα. Και να μη σκορπίσει ο Αρτινός λαός την ψήφο του στα άλλα ψηφοδέλτια. Όσο και αν ψάξει δε θα βρει διαφορές ανάμεσά τους γιατί στα μεγάλα ζητήματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας, όλοι οδεύουν στην κατεύθυνση που την αντιμετωπίζει ως εμπόρευμα, κάτι που αποδεικνύεται από τη στάση τους όλη την προηγούμενη τετραετία αλλά και τώρα μέσα από τις δηλώσεις τους την προεκλογική περίοδο.
*Ο Περικλής Πάντζος είναι εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Άρτας, Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Νομού Άρτας και γραμματέας στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΑΡΤΑΣ, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Άρτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα