23.8 C
Arta
15 Μαΐου 2024

Χρ. Σιαφάκας : Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με κατοίκους της Ανέζας και του Καλογερικού 

Διαβάστε επίσης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις περιοδείες του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας. Στις Τοπικές Κοινότητες Ανέζης και Καλογερικού της Δημοτικής Ενότητας Αμβρακικού περιόδευσε ο επικεφαλής της παράταξης “Άρτα υπεύθυνα Μαζί” Χριστόφορος Σιαφάκας, μαζί με υποψήφιους συμβούλους και συνεργάτες του. Από τις συζητήσεις αναδείχθηκαν τα προβλήματα και οι ελλείψεις που πλήττουν τα δύο χωριά και τέθηκαν επί τραπέζης προτάσεις του υποψήφιου Δημάρχου για επίλυση αυτών. Προβλήματα όπως κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, δύσκολη προσβασιμότητα σε σημεία εντός των οικισμών και προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό, διαπιστώθηκε ότι είναι κοινά τόσο στην Ανέζα όσο και στο Καλογερικό.

Ωστόσο, στην Ανέζα συζητήθηκαν εκτενώς και πιο συγκεκριμένα προβλήματα, όπως το ότι άμεσα πρέπει να δοθεί μια λύση για το νεκροταφείο του χωριού που είναι πλήρες και ζητήθηκε να γίνει ένα οστεοφυλάκιο ξεκινώντας γρήγορα τις εκταφές. Επιπλέον, επιτακτική κρίνεται πλέον η αλλαγή από το Δήμο Αρταίων του παλαιού δικτύου ύδρευσης, αφού διαρκώς παρουσιάζονται βλάβες σε αυτό και για τις εργασίες επιδιόρθωσης απαιτείται να ανοίγεται διαρκώς το οδόστρωμα και να διακόπτεται η κυκλοφορία.

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών Περιοχών Ν. Άρτας, αλλά και με τη ΔΕΥΑΆρτας πρέπει να δοθεί λύση και ο Δήμος να υλοποιήσει το ταχύτερο δυνατό το έργο αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης με καινούριο. Επιπρόσθετα, οι κάτοικοι ζήτησαν να τοποθετηθούν γραμματοθυρίδες για να μπορούν να παραλαμβάνουν χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις την αλληλογραφία τους και τους λογαριασμούς τους, καθώς αυτή τη στιγμή γραμματοθυρίδες δεν υπάρχουν στο χωριό. Άλλα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν στην Ανέζα και για τα οποία θα επιληφθεί η νέα Δημοτική Αρχή είναι η ανάπλαση μιας εκ των δύο πλατειών του χωριού, η τοποθέτηση ελαστικοσυνθετικού τάπητα στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου- Λυκείου, η κάλυψη των αυλάκων ένθεν κακείθεν του κεντρικού δρόμου εντός του οικισμού που είναι ακάλυπτοι και αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, κυρίως για τα παιδιά που κάνουν ποδήλατο, αλλά και για τους μοτοποδηλάτες. Τέλος, ένα ακόμη θέμα μείζονος σημασίας για τους κατοίκους της Ανέζας είναι να υλοποιηθεί διάνοιξη οδού εντός του οικισμού για ευκολότερη πρόσβαση στα σπίτια και τα χωράφια δίπλα στην ποτιστική διώρυγα Δ5.

Όσον αφορά την επίσκεψη στο Καλογερικό, ο κ. Σιαφάκας άκουσε με προσοχή όσα του είπαν οι κάτοικοι για την άμεση ανάγκη κάλυψης των τσιμενταυλάκων, αφού ιδίως τα καλοκαίρια μέχρι να γίνει η σύνδεση με το αποχετευτικό αποτελούν εστία ανάπτυξης κουνουπιών. Θέματα ασφάλειας του οδικού δικτύου, αλλά και νέα έργα αγροτικής οδοποιίας που θα πρέπει να γίνουν τέθηκαν επί τάπητος κατά τις συζητήσεις των κατοίκων με τον υποψήφιο Δήμαρχο Χριστόφορο Σιαφάκα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα