17.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Στο Κέντρο Υγείας και στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ο Χριστόφορος Σιαφάκας 

Διαβάστε επίσης

Το Κέντρο Υγείας Άρτας και τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, συνοδευόμενος από συνεργάτες του και υποψήφιους συμβούλους της παράταξης “Άρτα υπεύθυνα Μαζί”. Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Σιαφάκας αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τόσο στην ομαλή καθημερινότητα των πολιτών όσο και στην εύρυθμη λειτουργία των δήμων, επισημαίνοντας ότι, αν και είναι αναμφισβήτητη η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιφέρεια τα τελευταία χρόνια και η βελτίωση των υποδομών υγείας, δυστυχώς προβλήματα όπως η ελλιπής χρηματοδότηση και η υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό έχουν επηρεάσει αρνητικά την κάλυψη των αναγκών των ασθενών και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι θερμότατη ήταν η υποδοχή του υποψήφιου Δημάρχου Χριστόφορου Σιαφάκα τόσο στο Κέντρο Υγείας Άρτας όσο και στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, όπου εκεί συναντήθηκε με το Διευθυντή Δημήτρη Κωνσταντίνου και τους υπαλλήλους της Δ/νσης: Ελένη Αλέξη, Αλεξία Τόλη, Γεωργία Υγειονομάκη, Κωνσταντίνο Δράκο και Τζένη Ιππιώτη- Μανιφάβα. Οι συζητήσεις μαζί τους περιστράφηκαν γύρω από το σημαντικό έργο που επιτελεί η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας, αλλά και τις ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο αυτό, με τον κ. Σιαφάκα να επισημαίνει ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε αίτημά τους για τη διευκόλυνση του έργου τους προς τους πολίτες κι ότι αδιαμφισβήτητα, θα υπάρχει αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ νέας Δημοτικής Αρχής και Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας προς όφελος των δημοτών.   

Όσον αφορά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Άρτας, εκεί ο κ. Σιαφάκας συναντήθηκε με τη Διευθύντρια του Κ. Υ. Άρτας, Νατάσα Φάκου, όπου είχαν μια διεξοδική συζήτηση για όλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί, για την επίλυση των οποίων θα μεριμνήσει η νέα Δημοτική Αρχή, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το σημαντικό έργο του Κ. Υ. Άρτας. Πρωταρχικό μέλημα της νέας Δημοτικής Αρχής θα είναι να ενισχυθούν οι δράσεις του Κ. Υ. Άρτας και να αναβαθμιστεί με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Απαραίτητη κρίνεται και στελέχωσή του με ιατρικό προσωπικό, την οποία ο κ. Σιαφάκας βεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβει τα ηνία του Δήμου Αρταίων. Να τονιστεί ότι ζητήθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο η μεταστέγαση του Μικροβιολογικού και του Ακτινολογικού Τμήματος Κ.Υ. Άρτας και του Σταθμού Μάνας και Παιδιού στο κεντρικό κτίριο του Κ. Υ. Άρτας, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα και όλες οι υπηρεσίες να βρίσκονται εκεί συγκεντρωμένες. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα, το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί. Η νέα Δημοτική Αρχή θα μεριμνήσει και για αυτό.

Δεδομένου ότι το Κ. Υ. Άρτας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της Άρτας, ο κ. Σιαφάκας συνεχάρη όλο το υγειονομικό προσωπικό για το μείζον έργο που επιτελούν, καθώς μέσα από αυτό όχι μόνο παρέχονται απαραίτητες και ζωτικής σημασίας υπηρεσίες στους ασθενείς, αλλά αναδύεται και η έννοια της προσφοράς και της αλληλεγγύης στο Δήμο μας μέσα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο κ. Σιαφάκας με τους υποψήφιους συμβούλους και συνεργάτες του που τον συνόδευαν, επισκέφτηκαν στο Κ.Υ. Άρτας το Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π, το Τ.Ο.Μ.Υ. και το Κέντρο Άνοιας. Στο Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. συνομίλησαν με την φυσιοθεραπεύτρια Ελένη Βαρτζιώτη για την ανάγκη άμεσης στελέχωσής του με φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, αλλά και την ενίσχυση των δράσεών του. Επιπρόσθετα, ζητήθηκε από τον κ. Σιαφάκα να μεριμνήσει ώστε να λειτουργήσει επιτέλους η ήδη υπάρχουσα πισίνα, η οποία δεν έχει λειτουργήσει ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού. Ενίσχυση των δράσεων, ώστε να αυξηθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες, ζητήθηκε και από το Τ.Ο.Μ.Υ. και το Κέντρο Άνοιας, όπου ο επικεφαλής και οι υποψήφιοι σύμβουλοι συναντήθηκαν με τον φυσικοθεραπευτή Γιώργο Δαφόπουλο κι άλλους εργαζόμενους.

Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του, ο κ. Σιαφάκας τόνισε ότι “Υγεία για όλους!” είναι το σύνθημά μας κι ότι από πλευράς Δήμου Αρταίων πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες διαδικασίες και ενέργειες, ώστε να ενισχυθεί το τάχιστο το Κέντρο Υγείας Άρτας και η Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας και να καλυφτούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να εξαλειφθούν τα λειτουργικά προβλήματα που επικρατούν.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα