24.8 C
Arta
17 Μαΐου 2024

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι ετεροδημότες της Αθήνας στον Χριστόφορο Σιαφάκα 

Διαβάστε επίσης

Ισχυρό μήνυμα νίκης για τον υποψήφιο Δήμαρχο Χριστόφορο Σιαφάκα και τον συνδυασμό «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» στις προσεχείς εκλογές έδωσαν οι ετεροδημότες της Αθήνας, που κατέκλισαν την αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας, για να παρακολουθήσουν την ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκα, την Παρασκευή το βράδυ.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών υποδέχτηκαν τον Χριστόφορο Σιαφάκα με χειροκροτήματα και διάχυτο ενθουσιασμό, δείχνοντας πως το μήνυμα για αλλαγή πλεύσης στο Δήμο Αρταίων, έχει φτάσει παντού!  

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε τους ετεροδημότες να  μοιραστούν το όραμα του Συνδυασμού για ένα Δήμο Αρταίων λειτουργικό για τους Δημότες και ελκυστικό για τους επισκέπτες και τους ζήτησε να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες συμβάλλοντας ενεργά με την εμπειρία τους και τις προτάσεις τους, προς αυτόν το σκοπό.

«Δεν θα ανεχτούμε να πορευόμαστε με ψίχουλα. Δεν θα ανεχτούμε τα αυτονόητα να παρουσιάζονται ως μεγάλα έργα! Μια Δημοτική Αρχή, δεν μπορεί να νοιώθει καλά γιατί ρίχνει λίγα μέτρα πίσσα ή τσιμέντο στου δρόμους. Μια Δημοτική αρχή πρέπει να βλέπει πως ζει η κοινωνία γύρω της. Να εργάζεται για την ευημερία των Δημοτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, για να έρθει εισόδημα στον Δήμο», τόνισε με νόημα. 

Στη συνέχεια, παρουσίασε το πρόγραμμα και τους βασικούς στόχους του Συνδυασμού «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» δίνοντας ιδιαίτερη έμβαση στα μεγάλα έργα και δη στην αξιοποίηση του Αράχθου και της λίμνης Πουρναρίου.

«Η πόλη μας θα πρέπει επιτέλους, να «αγκαλιάσει» το ποτάμι! Να πάψουμε να βλέπουμε τον Άραχθο ως εχθρό και να τον δούμε ως πλεονέκτημα! Να τον εντάξουμε στον ιστό της πόλης! Και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε για την ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου της Οριοθέτησης και Διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου, ένα έργο κορυφαίας σημασίας για την αντιπλημμυρική προστασία της Άρτας, για το περιβάλλον, την οικιστική και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής μας, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου μας και τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια ζητήματα καθυστερήσεων υλοποίησής του», επισήμανε. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σιαφάκας και στο σχέδιο του συνδυασμού για την τουριστική αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου και της Παραλίμνιας περιοχής, υποστηρίζοντας: «Σκοπός και στόχος μας είναι οι μελέτες και τα έργα που καταγράφηκαν στην ΟΧΕ Λίμνης Πουρναρίου, που χρηματοδοτήθηκε από την ΠΕΔ Ηπείρου, και αφορούν τον Δήμο Αρταίων, να «τρέξουν» όσο το δυνατόν γρηγορότερα και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση», επισήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε στα σενάρια περί εγκατάστασης πλωτών φωτοβολταϊκών στη λίμνη, τονίζοντας με νόημα:

«Κι επειδή δεν καταλαβαίνουμε γιατί κάποιοι επαναφέρουν προεκλογικά, το θέμα των πλωτών φωτοβολταϊκών στη λίμνη,  και τι σκοπούς εξυπηρετούν με τέτοιες αναφορές, υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων ήταν ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ, όπως και οι αποφάσεις όλων των Δήμων της παραλίμνιας περιοχής, αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου. Επιπλέον, το ίδιο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «έκλεισε το θέμα» τον Μάιο του 2022, με επίσημη ανακοίνωση του, που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εγκατάσταση και λειτουργία πλωτού Φ/Β σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου «δεν υπάγεται στα επιτρεπόμενα έργα της ΥΑ 37674/2016 (όπως έχει τροποποιηθεί) και επομένως δεν είναι δυνατή η περιβαλλοντική αδειοδότησή του».

Κλείνοντας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων ανανέωσε το ραντεβού του με τους ετεροδημότες  για μια μεγάλη νίκη του συνδυασμού «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί», την Κυριακή 8 Οκτώβρη.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα