18.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Πως ο πόλεμος στο Ισραήλ επιδρά στην Άρτα…

Διαβάστε επίσης

Ο πόλεμος στο Ισραήλ ενδέχεται να δημιουργήσει και αλυσιδωτές οικονομικές επιπτώσεις, οι οποίες αφορούν την ελληνική οικονομία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο και γνώστη της Εβραϊκής γλώσσας Χάρη Βαδιβούλη, η νέα αυτή πραγματικότητα έχει πλήξει και την Άρτα.
Ειδικότερα όπως μας έλεγε ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την έρευνα της ιστορίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας, το τελευταίο διάστημα και μετά τις πλημμύρες της Θεσσαλίας, πολλά γκρουπ Ισραηλινών οι οποίοι παραδοσιακά έκαναν το δρομολόγιο Αθήνα- Βόλο – Λάρισα και κατέληγαν στην Θεσσαλονίκη, όπου επισκεπτόταν τις πόλεις αυτές όπου υπήρχαν παλιές κοινότητες, λόγω των προβλημάτων στην οδοποιϊα, άλλαξαν το δρομολόγιό τους μέσω Δελφών- Ιτέας- Ναυπάκτου και στον προορισμό τους προς Θεσσαλονίκη επισκεπτόταν την Άρτα και τα Ιωάννινα. Έτσι μέχρι στιγμής δυο γκρουπ 36 ατόμων επισκέφθηκαν την Άρτα και ξεναγήθηκαν, γευμάτισαν στα καταστήματα της περιοχής και έφυγαν έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για την πόλη και την ιστορία της, βάζοντας στο κάδρο των προορισμών και την πόλη μας.


Μάλιστα το τουριστικό γραφείο, που είχε διοργανώσει την εν λόγω ξενάγηση, είχε προγραμματίσει και επόμενες δράσεις. Αυτές βέβαια ανακλήθηκαν λόγω του πολέμου στο Ισραήλ. Να επισημάνουμε βέβαια ότι περιοχές όπως τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο και η Πράμαντα, όπου ήταν συχνοί προορισμοί Ισραηλινών τουριστών.
Να επισημάνουμε βέβαια ότι και ο κλάδος του τουρισμού προς το Ισραήλ έχει πληγεί, καθώς ένας αγαπημένος προορισμών πολλών αρτινών είναι τα Ιεροσόλυμα και οι Άγιοι Τόποι γενικότερα και όπως μαθαίνουμε ανακαλούνται τα προγραμματισμένα ταξίδια του Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα