19.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Ομιλία του Γιώργου Στύλιου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών μεταφορών

Διαβάστε επίσης

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στύλιος για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών με θέμα τις διασυνοριακές μισθώσεις οχημάτων και την υλοποίηση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών. Δύο ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα τις μεταφορές ένα νευραλγικό τομέα της οικονομίας που αντιπροσωπεύει το 10% του ελληνικού ΑΕΠ με τζίρος 20 δισ. ευρώ το έτος.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προσφέρει στις ελληνικές μεταφορικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να προχωρούν σε διασυνοριακές μισθώσεις οχημάτων. Επιτρέπει, ειδικότερα, τη μίσθωση οχημάτων χωρίς τον οδηγό τους από άλλες χώρες της Ε.Ε για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων.

Επιπλέον στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται έργα ύψους 300 εκ. ευρώ στις διασυνοριακές συνδέσεις της χώρας, καθώς και προβλέψεις για την απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησής τους.

Ο κ. Στύλιος επεσήμανε στην ομιλία του πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εφαρμόσει ένα σχέδιο αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας με έμφαση στην μεταποίηση και τις εξαγωγές. Τομείς που βασίζονται στις αποτελεσματικές, ασφαλείς και ταχείς εμπορικές μεταφορές. 

«Η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να καταστεί κόμβος διεθνών μεταφορών», σημείωσε ο Γιώργος Στύλιος, προσθέτοντας πως το Διευρωπαϊκό Δίκτυο συμβάλει καθοριστικά σε αυτό το στόχο. Μιας και πρόκειται για ένα έργο που αφορά ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο και διασφαλίζει την ταχύτητα και την ασφάλεια των μεταφορών. 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής Άρτας υπογράμμισε πως το οικονομικό πρόγραμμά της Κυβέρνησης που εμπιστεύεται την Αγορά και την επιχειρηματικότητα αποδίδει «μετασχηματίζοντας το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας και καθιστώντας την ελληνική οικονομία πιο ανθεκτική στις διεθνείς κρίσεις». 

Link για το σχετικό video:

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα