16.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

Επικοινωνιακό φάουλ σε βάρος της Άρτας και της Πρέβεζας

Διαβάστε επίσης

Δεν γνωρίζουμε αν είναι επικοινωνιακό λάθος του Γραφείου του Πρωθυπουργού, αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου, το γεγονός όμως ότι κατά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη εργασίας με φορείς της Ηπείρου, οι ανακοινώσεις που έγιναν περιορίστηκαν μόνο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και βέβαια στο Νομό Ιωαννίνων.
Αυτό σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς όλοι αναρωτήθηκαν για ποιον λόγο οι Π.Ε. Άρτας και Πρέβεζας, δεν αναφέρθηκαν καθόλου τουλάχιστον στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού.
Αν μη τι άλλο βρισκόμαστε σε μια περίοδο, όπου η Ήπειρος, μετά από τρεις συνεχείς εκλογές, φάνηκε ότι στήριξε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα με το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα των Περιφερειακών Εκλογών, έδωσε και μια άλλη δυναμική στήριξη στον υποστηριζόμενο από το κυβερνών κόμμα υποψήφιο Περιφερειάρχη.
Ο πρωθυπουργός πάντως, θα έπρεπε να έρθει περισσότερο διαβασμένος στην περιοχή, να μην επιμείνει μόνο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αν και βέβαια αυτό φαίνεται ότι ήταν η είδηση της ημέρας, αλλά τουλάχιστον το ζήτημα του Ζαγορίου και του Τεχνολογικού Πάρκου των Ιωαννίνων, μπορεί να είναι σημαντικά για την περιοχή, αλλά σε επίπεδο επικαιρότητας, μοιάζει η υπόθεση σαν «ξαναζεσταμένη φασολάδα», με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει.
Παρά το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, έφερε κάπως ξυστά ζητήματα, που σχετίζονται με προβλήματα της καθημερινότητας των Ηπειρωτών και επιβίωσης των κατοίκων της Ηπείρου, όπως π.χ. τους δασικούς χάρτες και τις οφειλές των ΤΟΕΒ, δεν κατέστη δυνατόν να ενισχύσει την επικοινωνιακή κατάρρευση της συγκεκριμένης σύσκεψης εργασίας.
Εμείς ειδικότερα στην Άρτα, περιμέναμε να ακούσουμε θέματα, που σχετίζονται με τα αρδευτικά έργα, την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας, αλλά και την οδοποιϊα των ορεινών Δήμων.Την ακαρπία των αγροτικών προϊόντων μας και βέβαια τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα…
Ήδη πέρασαν οι πρώτες εκατό ημέρες της κυβέρνησης και εκτιμούμε ότι είναι τουλάχιστον μεγάλη πατάτα ένας πρωθυπουργός να επισκέπτεται αυτήν την περιοχή και να μην έχει φροντίσει πρώτα να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί, έτσι ώστε να έχει μια ισόρροπη αντιμετώπιση όλων των περιφερειακών ενοτήτων της Ηπείρου.
Αντίθετα, η συνέντευξη Τύπου που έδωσε, επικύρωσαν αυτό που όλοι οι Ηπειρώτες δεν θέλουμε να παραδεχτούμε: ότι για την κεντρική διοίκηση τα Γιάννινα είναι η Ήπειρος και η υπόλοιπη περιφέρεια ένας συμπληρωματικός ζωτικός χώρος, που δεν έχει σημασία να αναφέρεται.
Μπορούμε να πούμε ότι αν αυτή η συνάντηση- σύσκεψη εργασίας, λάμβανε χώρα πριν τις περιφερειακές εκλογές, θα υπήρχαν σίγουρα πολλοί ψήφοι διαμαρτυρίας που δεν θα στήριζαν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.
Το παρόν σημείωμα και βέβαια δεν μπορεί να είναι κακόβουλο: αντιθέτως μόνο σκοπό έχει να επισημάνει ότι το τελευταίο διάστημα, η επικοινωνιακή δυνατότητα που χαρακτηριστικά είχε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, αρχίζει να κάνει πέφτει… Κόπωση, burn out, έλλειψη ενδιαφέροντος; Δεν έχει σημασία αλήθεια. Αυτό που μετράει είναι ότι τέτοιου είδους χοντροκομμένες παρεμβάσεις, αντί να υποστηρίζουν το έργο της κυβέρνησης, αντιθέτως το υποβαθμίζουν και δημιουργούν αρνητική εικόνα στους υποστηρικτές της.
Αν δεν μπορεί το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού, να αντιληφθεί ποια είναι τα θέματα, που πράγματι απασχολούν το σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων, τότε καλό θα ήταν να ζητάει πρώτα να ενημερωθεί, από εκείνους που πράγματι έχουν σφαιρική και πλήρη εικόνα των πραγμάτων…
Ειδάλλως, βλέπουμε ότι η κατάσταση δεν θα πάει καλά το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα