15.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Δύο χρόνια χωρίς τη Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης

 Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

Η 25η Οκτωβρίου, είναι μια ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

 Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Αυτό εξάλλου ήταν και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη, που ήταν ο μήνας ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ  συμπληρώθηκαν  και τα δυο χρόνια από το χαμό της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 57 ετών, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Πέρασαν δυο ολόκληρα  χρόνια, και όμως πολλοί άνθρωποι που βρεθήκαμε δίπλα της για πολλά χρόνια, στη ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, στην ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΝΑΕ)  και μετέπειτα στο κόμμα, μας είναι ακόμη πολύ δύσκολο να συμβιβαστούμε  με την ιδέα ότι δεν είναι πια μαζί μας .

Πήρε ένα κόμμα στα στα όρια της διάλυσης, αφού στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κατέγραψε ποσοστό μικρότερο του 5%, καταλαμβάνοντας την… έβδομη και τελευταία θέση στο Κοινοβούλιο,

 Γίνεται η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος και καταφέρνει, με πείσμα, καθημερινό αγώνα και μεγάλη υπομονή, να το αναστήσει και σήμερα το ΠΑΣΟΚ  μπορεί και φιλοδοξεί  να γίνει ο αυθεντικός εκφραστής όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, από την Αριστερά και την οικολογία έως το Κέντρο.

Η Φώφη, για όσους την γνωρίσαμε από κοντά, ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, μια εξαιρετική φίλη, ένα υπόδειγμα πολιτικού.

Αγωνίστρια, παράδειγμα τόλμης, αποφασιστικότητας και αφοσίωσης στους κοινούς μας αγώνες για δημοκρατία και αξιοπρέπεια.

Αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας, για νέους αγώνες και νέες κατακτήσεις!!!

Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι το κόμμα της, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  δεν την ξέχασε και την τίμησε με διάφορες εκδηλώσεις, ανά τη χώρα..

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πολύ εύστοχα τόνισε ότι:

«Η Φώφη Γεννηματά είχε το ιδιαίτερο χάρισμα να μπολιάζει κάθε στιγμή της πολιτικής της παρουσίας και δράσης με την αγάπη και την έγνοια για τον άνθρωπο. Το όραμα της για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό για όλους μας.»

Αγαπημένη μας ΦΩΦΗ:

Εμείς οι φίλοι και σύντροφοί σου, θα σε θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη!!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα