18.8 C
Arta
7 Μαΐου 2024

Τα καφενεία στα χωριά, τα μεγάλα θύματα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

Διαβάστε επίσης

Κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών, οι υποψήφιοι των συνδυασμών παρατήρησαν μια διαφορετική πραγματικότητα σε σχέση με άλλες εποχές. Τα περισσότερα χωριά των ορεινών της περιοχής μας δεν είχαν καφενεία, με αποτέλεσμα να γίνεται αδύνατη η συγκέντρωση κόσμου για ενημέρωση.
Με τον καλύτερο τρόπο αντελήφθησαν οι υποψήφιοι την σημασία που μπορεί να έχει ένα καφενείο, για την επιβίωση των χωριών μας, γιατί εκτός από τόπο συνάντησης των κατοίκων, είναι ουσιαστικά η ίδια η ψυχή της Κοινότητας των χωριανών.
Τα καφενεία στα χωριά πεθαίνουν μέρα με την μέρα και αυτό έχει επιπτώσεις και στην ίδια την κοινωνικότητα των χωριών μας. Τι να πάει να κάνει ένας άνθρωπος να ζήσει σε ένα απομονωμένο και απομακρυσμένο χωριό, χωρίς να βρίσκει ένα σημείο να συναντιέται με τους συγχωριανούς του, να ενημερώνεται, να επικοινωνεί;


Το τελικό χτύπημα για τα καφενεία, φαίνεται ότι είναι το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο μικρός τζίρος, τα μειωμένα έσοδα, τα αυξημένα λειτουργικά τέλη, σε συνδυασμό με τις αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις, είναι ο παράγοντας εκείνος, που θα καταστήσει πλήρως ασύμφορη την λειτουργία τους και θα αποτελέσει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της κοινωνικότητας των ορεινών κυρίως χωριών.
Είναι βέβαιο ότι η φοροδιαφυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί, δυστυχώς όμως σε αυτήν την μάχη, οι παράπλευρες απώλειες θα είναι τόσο μεγάλες, που μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι η ερημοποίηση της υπαίθρου…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα