20.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Χωρίς Γραμματέα η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Άρτας

Διαβάστε επίσης

Εξελίξεις στον χώρο του τοπικού ΠΑΣΟΚ, φέρνει η παραίτηση του Αλέξη Σερέτη από την θέση του Γραμματέα της Ν.Ε., αλλά και από μέλος της Επιτροπής. Μαζί παραιτήθηκε και ο Νίκος Νικολάου, ο οποίος είχε τα καθήκοντα του αναπληρωτή Γραμματέα (και ήταν υπεύθυνος τομέα τοπικής Αυτοδιοίκησης) και πριν από τρείς μήνες είχε προηγηθεί η παραίτηση της Μάρως Νάκα.
Οι λόγοι της παραίτησης του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, ήταν προσωπικοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, παρόλα αυτά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα η Ν.Ε. Άρτας του ΠΑΣΟΚ, πιέστηκε ιδιαίτερα, καθώς είχε να διαχειριστεί μια κατάσταση, η οποία δεν μπορούσε να προβλεφθεί, ούτε να αντιμετωπιστεί αναίμακτα…
Να σημειώσουμε ότι ο Αλέξανδρος Σερέτης, ήταν γραμματέας και την προηγούμενη περίοδο και διαχειρίστηκε τις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, καθώς μέχρι τότε τα μέλη της ήταν διορισμένα από τις πολιτικές δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής.
Μετά την ανάδειξη της νέας Ν.Ε. υπήρξε και μια διάθεση ενθουσιασμού, που γρήγορα εξανεμίστηκε, καθώς η Άρτα που εξέλεγε τον βουλευτή της Ηπείρου, έχασε μια έδρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εκλογική δύναμη για την ανάδειξη κοινοβουλευτικού αντιπροσώπου.
Η Άρτα σε μεγάλο βαθμό έχασε την δυναμική της στην εκπροσώπηση σε κομματικό επίπεδο, καθώς πλέον ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ηπείρου, προέρχεται από τα Ιωάννινα…
Αλλά και οι διπλές εθνικές εκλογές που ακολούθησαν, είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα κομματικό δίπολο στα πλαίσια της κομματικής οργάνωσης, που κυρίως υποστήριξε τους επικρατέστερους υποψηφίους βουλευτές, με αποτέλεσμα η ίδια η Νομαρχιακή να μην μπορεί να διαχειριστεί την ένταση και να παρατηρηθούν ακόμη και ακραία περιστατικά.
Όμως το σημαντικότερο χτύπημα αποτέλεσε η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου διαπιστώθηκε η αδυναμία του τοπικού ΠΑΣΟΚ, να δημιουργήσει ψηφοδέλτια στον α’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, με τα στελέχη του να διασκορπίζονται κυρίως στα ψηφοδέλτια των δεξιών συνδυασμών, ενώ στην μάχη της Περιφέρειας, επιστρατεύτηκαν όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, χωρίς παρόλα αυτά να επιφέρουν κάποιο σημαντικό μετρήσιμο αποτέλεσμα, απόρροια της έλλειψης κομματικών συνδυασμών στους Δήμους.
Με αυτά τα δεδομένα και με ήδη υφιστάμενα τα διάφορα προβλήματα προσωπικού χαρακτήρα, που μπορεί να έχει κάποιος, ένα μήνα ακριβώς μετά την εκλογική διαδικασία, υποβλήθηκαν και οι παραιτήσεις του Αλέξη Σερέτη και του Νίκου Νικολάου…
Απομένει να καταγραφεί η επόμενη ημέρα, με την απονομή των αξιωμάτων αυτών, μεταξύ των υπολοίπων μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής, των εκλεγμένων και των αναπληρωματικών, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν μια νέα σύνθεση.
Να σημειώσουμε ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, το πρόσημο της προσφοράς του Αλέξη Σερέτη είναι θετικό για το ΠΑΣΟΚ και την Άρτα, καθώς σε περίεργες εποχές για την ανασύσταση του πολιτικού χώρου, επέδειξε αντοχές και υπομονή, που σε βάθος χρόνου ήταν χρήσιμα και αποτελεσματικά.
Είναι βέβαιο ότι δεν κλείνει ο κύκλος της συμμετοχής στα κοινά, με μια παραίτηση, αλλά ίσως είναι μια χρήσιμη περίοδος και για προσωπική ανάπαυση και αναστοχασμό.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα