20.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥΛΗΣ: Τέσσερα άτομα αθλούνται στο Κολυμβητήριο

Διαβάστε επίσης

Με την πρόταση να συγχωνευτούν περισσότερα νομικά πρόσωπα στον Δήμο Αρταίων, ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Χρηστούλης επεσήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη κεντρικής διοίκησης των υπηρεσιών του Δήμου. Όλα βέβαια με την προϋπόθεση της εξασφάλισης των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων. Αναφέρει συγκεκριμένα:
«Το ΚΚΜΠΑΠ υπολειτουργεί, δεν έχει προσωπικό. Πέρσι γίναμε μάρτυρες της λειτουργίας των γηπέδων. Δεν είχε προσωπικό. Μιλάμε για έα νομοσχέδιο, που γι’αυτό πιστεύω ζητάει από τα δημοτικά συμβούλια, αιτιολογημένη έκθεση γιατί να μην καταργηθούν. Θεωρώ ότι σε πολλούς Δήμους, που μπορεί να μην χρειάζεται, που να έχουν προσωπικό. Υπάρχουν πολλοί Δήμοι, όμως που δεν έχουν προσωπικό και υπάρχουν προβλήματα. Μιλάμε για εξορθολογισμό. Μιλάμε για Διοικητικά Συμβούλια πολλά: στο Νομικό, στη ΔΗΚΕΔΑ, εγώ θα προχωρήσω και παραπέρα και θα προτείνω και η Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου (ΑΔΑΕ ΟΤΑ) να είναι μέσα στη συγχώνευση. Δεν το απαγορεύει ο Νόμος. Να συγχωνευτεί κι αυτό, να υπάρχει μια κεντρική διαχείριση. Ένας κεντρικός έλεγχος, με λιγότερο δυνατό κόστος… Τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρχε πρόβλημα στην μια επιχείρηση: έλα τεχνική υπηρεσία φτιάξε, υπήρχε πρόβλημα στο σχολείο, έλα τεχνική υπηρεσία φτιάξε. Θα πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος έλεγχος. Σαφώς δεν πρέπει να χαθεί καμιά θέση εργασίας. Αυτά πρέπει να διασφαλιστούν, θεωρώ όμως ότι επειδή υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες, πρέπει όλα αυτά να συγχωνευτούν, θα προτείνω δε και την συγχώνευση της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, επειδή δεν έχει κανέναν εργαζόμενο, υπάρχει ταμειακό, είναι ξεχρέωτη επιχείρηση, δεν υπάρχει λόγος να λειτουργεί ως αναπτυξιακή.
Λέγαμε ότι δεν μπήκαν παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, επειδή δεν υπήρχαν voucher, έχουμε δέκα διοικητικά συμβούλια, δέκα διοικήσεις, ενώ αυτά θα μπορούσαν να ελέγχονται κεντρικά. Στο ΚΚΜΠΑΠ έχουμε αυτοί την στιγμή επτά εργαζόμενους, οι υπόλοιποι έχουν πάρει σύνταξη, πως να λειτουργήσουν τα γήπεδα, πως θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο. Και αναφορικά με το κολυμβητήριο, ενημερωτικά σας λέω ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν μόλις τέσσερα άτομα που αθλούνται,ενώ η ανάλγητη δημοτική αρχή θα έπρεπε να το έχει κλείσει, ενώ το Κλειστό Γυμναστήριο δεν έχει θέρμανση και ζεστό μπάνιο».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα