18.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

KO ΑΡΤΑΣ ΚΚΕ: Με κάθε τρόπο δυναμώνει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Διαβάστε επίσης

«Στόχος του Ισραήλ είναι η ακύρωση της λύσης των δύο κρατών, η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και της γεωγραφικής θέσης της λωρίδας της Γάζας, η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης και ο εκτοπισμός στην έρημο όσον δεν θα βρουν το θάνατο από την ισραηλινή σφαγή». Τα παραπάνω τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που οργάνωσε η Κ.Ο. Αρτας του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο «Κρόνος», το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη του λαού μας στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπισμού για τους χιλιάδες νεκρούς. Η αλληλεγγύη τόνισε είναι ζήτημα αντίδρασης στη σφαγή που διεξάγεται, αλλά και τον λαό του Ισραήλ που μαζικά αντιδρά στην πολιτική της κυβέρνησής του και πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις σε όλον τον κόσμο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου τις πληρώνουν πάντα οι λαοί, υπενθυμίζοντας ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας πληρώνει τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία, τις πολεμικές δαπάνες την ενεργειακή φτώχεια, την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Η χώρα μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο για τη θηριωδία στην Παλαιστίνη διαπίστωσε ενώ τη στρατηγική συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα. Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ πρωτοστάτησε από τις πρώτες ώρες της νέας στρατιωτικής επίθεσης του Ισραηλινού κράτους στη λωρίδα της Γάζας με δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, απαιτώντας την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα αμερικανονατοϊκά σχέδια στην περιοχή, απαιτώντας να υλοποιηθεί η απόφαση της Ελληνικής Βουλής για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 67 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το ερώτημα γιατί το ΚΚΕ δεν καταδικάζει την «τρομοκρατία», υποστήριξε ότι αυτή έχει γίνει μία έννοια λάστιχο και αξιοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενάντια στους αγώνες του κάθε λαού, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τους τροχονόμους ακόμα και μία μαζική κινητοποίηση, μία κατάληψη ενός εργασιακού ή δημόσιου χώρου μπορεί να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική ενέργεια».

Στη συνέχεια σχολίασε ότι η αστική προπαγάνδα βάζει στο μίξερ οργανώσεις όπως η «Αλ Κάιντα» και οι «Ταλιμπάν» που φτιάχτηκαν και στηρίχτηκαν για τους σκοπούς των ιμπεριαλιστών, με δυνάμεις όπως η «Χαμάς» που αναδείχθηκε πρώτη στις εκλογές του 2006 στη λωρίδα της Γάζας, πράγμα που αποδεικνύει ότι αυτή η αστική δύναμη που για διάφορους λόγους που σχετίζονται με την ίδια τη βία της ισραηλινής κατοχής και της αδυναμίας της δράσης άλλων πολιτικών δυνάμεων έχει στηριχθεί από λαϊκές δυνάμεις που παλεύουν για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι το ΚΚΕ ενώ έχει αντίθετες ιδεολογικές, πολιτικές, φιλοσοφικές αντιλήψεις σε σχέση με αυτήν την πολιτικοστρατιωτική οργάνωση, δεν θα επιτρέψει ποτέ να νομιμοποιηθεί στις λαϊκές συνειδήσεις ο μαζικός βομβαρδισμός στη Γάζα και οι δολοφονίες χιλιάδων μικρών παιδιών στο όνομα δήθεν της εξάλειψης της Χαμάς. Εξέφρασε δε την αλληλεγγύη του κόμματος τους αγωνιστές στο Ισραήλ πρώτα από όλα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ και τα μέλη του Εβραίους και Άραβες που παλεύουν «μέσα στο στόμα του λύκου».

Πρόσθετα αναφέρθηκε στα κατασκευασμένα από τις ισραηλινές αρχές πειστήρια για τις «αγριότητες της Χαμάς» και τα fake news που έχουν καταπέσει μετά τα πρώτα 24ωρα, μεταξύ άλλων και σε παρουσιάσεις αποδεικτικών στοιχείων στις οποίες προχώρησαν Έλληνες δημοσιογράφοι, σε δημόσιες εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν. Τέλος απαντώντας στο παραπάνω ερώτημα ισχυρίστηκε ότι «η πολύχρονη ισραηλινή κατοχή, η καταπίεση, το απαρτχάιντ πράγματι μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλη οργή, αντίποινα και ακρότητες».

Στην κριτική ορισμένων απέναντι στο ΚΚΕ ότι ενώ σε άλλες περιπτώσεις μιλάει για την αναγκαιότητα και επικαιρότητα του Σοσιαλισμού στη συγκεκριμένη περίπτωση εστιάζει μόνο στο δικαίωμα της συγκρότησης του Παλαιστινιακού κράτους, τόνισε ότι ο αγώνας αυτός είναι πέρα για πέρα δίκαιος. Αντίθετα άδικος είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος του Ισραήλ και των συμμάχων του για την διαιώνιση της κατοχής και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους στην περιοχή. Παράλληλα διευκρίνισε ότι είναι καθοριστικό ζήτημα για το Κομμουνιστικό Κόμμα στην πάλη του για το Σοσιαλισμό να παίρνει υπόψη του «κρίκους» που παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη συσπείρωση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι στην Παλαιστίνη σήμερα ο βασικός «κρίκος» είναι η αποτίναξη της ξενικής ισραηλινής κατοχής, η συγκρότηση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Το ΚΚΕ επεσήμανε τόσο στην περίπτωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία όσο και στην περίπτωση της Παλαιστίνης είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, γιατί είναι με τους λαούς και παλεύει ενάντια στους ιμπεριαλιστές, στα μονοπώλια τον καπιταλισμό που αιματοκυλούν τους λαούς κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα