20.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Επιτυχημένη Ημερίδα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Διαβάστε επίσης

Την 22η Δεκεμβρίου, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Άρτας, φιλοξένησε μια εξαιρετική ημερίδα επισημαίνοντας την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης με συντονίστρια την διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κας Ηλιάνας Καϊντάση, κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ προσέφερε σημαντικές προοπτικές από διάφορους τομείς της κοινωνίας.
Η ημερίδα ξεκίνησε με την παρουσίαση του Φώτιου Μακρή, Προϊστάμενου του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΓΝ Άρτας, που ανέλυσε τον κρίσιμο ρόλο του τμήματος κοινωνικής εργασίας στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία της υποστήριξης που παρέχεται από το νοσοκομείο σε αυτό το σημαντικό θέμα.


Η Γεωργία Νίκα, Επιμελήτρια Α΄ και Ψυχίατρος του ΓΝ Άρτας, ανέπτυξε το θέμα του κύκλου της βίας, ενώ η Αρετή Ζέρβα, Νοσηλεύτρια Δημόσιας Υγείας Κοινοτικής Νοσηλευτικής, παρουσίασε με τα παραδείγματα του τελευταίου καιρού το σημαντικό θέμα των γυναικοκτονιών .
Ο ρόλος της Αστυνομίας στην Ενδοοικογενειακή Βία αναλύθηκε από την Υπαστυνόμο Β΄ Μαρία Κοτιλίδα, από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας. Η παρουσίαση της έδωσε στο κοινό μια ευκαιρία να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές επιδρούν σε αυτό το ζήτημα.
Το πρόσωπο και το προσωπείο της βίας αναδείχθηκαν με εξαιρετικό τρόπο από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας Ελένη Δραγκιώτη, που παρέθεσε μια ειδική οπτική στον τρόπο με τον οποίο η βία επηρεάζει τα άτομα και την κοινωνία συνολικά.
Η ημερίδα ανταποκρίθηκε επιτυχώς στον στόχο της να ευαισθητοποιήσει, να ενημερώσει και να ενθαρρύνει τη συζήτηση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Οι εισηγήσεις ανοίγουν διάπλατα παράθυρα στην κατανόηση του προβλήματος, ενώ η παρουσίαση διαφόρων οπτικών γωνιών προσθέτει ποικιλία και εμπειρία στον διάλογο. Συνολικά, η εκδήλωση ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην πρόκληση της αφύπνισης της κοινωνίας για τον σοβαρό κίνδυνο της βίας κατά των γυναικών.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα