15.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Η επιστροφή του Αποψ(η)νού Εκήβολου στα ΒΕΛΗ ΕΧΕΠΕΥΚΗ

Διαβάστε επίσης

Καλυφθείτε… Προτάξτε τις ασπίδες σας… Φορέστε τα κράνη σας… Ο Εκηβόλος επιστρέφει… Μόνο που τα εχεπευκή βέλη του από εδώ και πέρα θα έχουν ευρύτερους στόχους… 

***

«…Αυτή η αναπάντεχη πρωτιά του Στέφανου, όχι του Αρτινού, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εμένα μου καρφώθηκε στο μυαλό ότι είναι η κρύα εκδίκηση  των  «Τσιπραίων»,  για τις τρικλοποδιές που έβαλλαν στον Αλέξη  οι «ομπρελιστές» και  βάλε, στην προσπάθεια να μετασχηματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε  σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα» Αυτά έγραφε ο «Αποψ(η)νός Εκηβόλος»  στο σημείωμα «ΒΕΛΗ ΕΧΕΠΕΥΚΗ» στην «ΑΠΟΨΗ» της 21ης/9/2023. Για να προσθέσει στη συνέχεια: «  Ωστόσο ανεξάρτητα από το ποιος ή ποια θα εκλεγεί πρόεδρος   στις νέες εκλογές της Κυριακής, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά διάσπασης.   Με πρόεδρο τον Στέφανο από τις κολλημένες πολιτείες, όπως ονόμαζε τις ΗΠΑ ο αείμνηστος κωμικός Κ. Χατζηχρήστος, που είναι και το πιθανότερο να εκλεγεί, όλα τα ιστορικά στελέχη που προέρχονται από την Αριστερά, μάλλον θα του κουνήσουν το μαντήλι….». Τώρα εσείς, οι φανατικοί αναγνώστες του, πρέπει να παραδεχτείτε ότι ο «Αποψ(η)νός Εκηβόλος» έπεσε διάνα στις «συριζό-προβλέψεις» του και πως με τα πιο πάνω αναδρομικά, δικαιολογημένα …   «βλογάει τα γένια του.» 

Για αυτό σας λέει: να διαβάζετε φανατικά την «Α» και ειδικότερα τον «Αποψ(η)νό Εκηβόλο»

***

 Από το άλλο μέρος η μαζική αποχώρηση αριθμού βουλευτών και κομματικών στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά τα φαινόμενα θα συνεχιστεί. Και   η … αιμορραγία που  θα υφίσταται με την πάροδο του χρόνου θα τον αποδυναμώσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο νυν πρόεδρος  κ. Στέφανος  Κασσελάκης  να αναγκαστεί. να παραιτηθεί. από την ηγεσία του. Αυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις, ωστόσο, αναγκάζουν τους νοσταλγούς  του πρώην προέδρου και(πρώην) πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα- και όχι μόνο, να  ζητήσουν την επιστροφή του στην ηγεσία του κόμματος και την επανίδρυσή του. Μάλιστα κάποιοι  φανατικοί υποστηρικτές του που τα έχουν καλά με την ιστορία, τον βλέπουν να επιστρέφει,  ως άλλος Κιγκινάτος και να ενώνει το κόμμα… (σ. σ, πρόκειται για τον ενάρετο Ρωμαίο  πολιτικό και στρατιωτικό ηγέτη, που  ενώ είχε παραιτηθεί των αξιωμάτων του για να ασχοληθεί με τις καλλιέργειες μικρού χωραφιού του κοντά στον Τίβερη,  οι συγκλητικοί της αρχαίας Ρώμης ανακηρύσσοντάς τον ομόφωνα «δικτάτορα»,  τον έπεισαν να επανέλθει στην ενεργό δράση. Ο ίδιος τεθείς επικεφαλής στρατηγός των ρωμαϊκών λεγεώνων αφού κατενίκησε τους εχθρούς Αικούους, παραιτήθηκε και πάλι επανερχόμενος στο χωράφι του. Σημειωτέον ότι η διάρκεια της θητείας του ήταν 16 ημέρες). 

*** 

Καλά το σαφάρι της Αρτινής Τροχαίας, την προ-περασμένη εβδομάδα, για τον εντοπισμό των παραβατών του ΚΟΚ … έγραψε. Πράγματι πολλά και ποικίλα τα… θηράματα που έπεσαν στις παγίδες των ελεγκτικών οργάνων της… Και βροχή έπεσαν  οι κλήσεις στους παραβάτες: για «αφόρετο κράνος», «παράνομη στάθμευση», «ηχορύπανση;», «αφόρετη ζώνη ασφάλειας» κ.ά, που όχι μόνο τρόμαξαν τους ίδιους αλλά και εξήραν την φαντασία των «συνομωσιολογούντων»,  που είδαν αυτή την ξαφνική και οργανωμένη επιχείρηση «συνετισμού»  και ως μια  έμμεση ενίσχυση των ταμείων του Δήμου, από τα πολλά πρόστιμα που τελικά θα  αποληρώσουν οι λογιών παραβάτες. του ΚΟΚ. Και βέβαια οι εποχούμενοι πρέπει να τηρούν τις κείμενες διατάξεις του νόμου…. Ωστόσο η αυστηρή εφαρμογή τους δημιουργεί  και κάποιες παράλληλες σκέψεις αν όχι ενστάσεις. Έτσι, για παράδειγμα,  στον εποχούμενο δικυκλιστή που κινείται στους  κυκλοφοριακά υπερφορτωμένους δρόμους της μεγαλούπολης  ή σε περιφερειακούς ταχείας κυκλοφορίας είναι πιθανότερο να επισυμβεί ατύχημα(σ. σ, να προκαλέσει ή να του προκληθεί) και εντεύθεν ο ακάλυπτος αναβάτης να υποστεί σωματική βλάβη, από ό, τι σε εκείνον που διατρέχει τις κοντινές οδούς στον περιορισμένο αστικό χώρο μια μικρής επαρχιακής πόλης.

 ***

 Υπό αυτή την έννοια  η εφαρμογή της σχετικής διάταξης του ΚΟΚ, που αναμφίβολα έχει ως σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής, εξ’ αντικειμένου οφείλει να έχει αναλογική αυστηρότητα. Δηλαδή, κατά τα ανωτέρω, το «αφόρετο κράνος» να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη αυστηρότητα στον εποχούμενο δικυκλιστή της μεγαλούπολης και λιγότερο αυστηρά σε εκείνον της μικρής «επαρχιωτούπολης.» Ωστόσο επειδή ο νομοθέτης δεν θέλει, ή δεν μπορεί να λάβει υπόψη τέτοιου είδους ιδιαιτερότητες περί την εφαρμογή του νόμου, με συνέπεια οι σχετικές άνωθεν εφαρμοστικές ντιρεκτίβες να είναι ενιαίες, ίσως η επιείκεια των αστυνομικών οργάνων απέναντι στους παραβάτες της μικρής πόλης  να είναι ο τρόπος, που θα «αμβλύνει» τις γωνίες   της πιο πάνω αυστηρότητας. Αυτό εν τοις πράγμασι, σημαίνει ότι μια ελαστική αντιμετώπιση του παραβάτη, από το καθ’ ύλην αρμόδιο ελεγκτικό όργανο της Τροχαίας μέχρι την κρίνουσα τις υποβαλλόμενες ενστάσεις διεύθυνσή της, πρέπει να, είναι ζητούμενο. Εξ’ άλλου μια τέτοια αντιμετώπιση, προάγει έμμεσα, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την καλή σχέση  της Αστυνομίας με τον πολίτη, που επίσης είναι ζητούμενο…. Φυσικά και τα πιο πάνω εξαιρούν τους κατ’ επανάληψη παραβάτες και προεχόντως τους επονομαζόμενους καμικάζι της ασφάλτου, στους οποίους, ανεξάρτητα αν κινούνται στην «μικρούπολη» ή μεγαλούπολη, η αυστηρότητα του νόμου. πρέπει να εφαρμόζετα εις ολόκληρον. 

***

 Σας ενημερώνω εγκύρως ότι μεγάλος ντόρος έγινε στα στέκια της πόλης όταν έσκασε η φήμη ότι ο απερχόμενος δήμαρχος πρόκειται να… μεταναστεύσει στην Αθήνα.  Δηλαδή ότι θα διέλθει τη θητεία του ως δημόσιος υπάλληλος, αποσπώμενος σε κάποιο υπουργείο και συγκεκριμένα στο ψηφιακής διακυβέρνησης, με υπουργό τον φίλο του κ. Δ. Παπαστεργίου. Είχε βέβαια πρωτύτερα κυκλοφορήσει μια άλλη φήμη ότι ζήτησε να θητεύσει σε κάποια .θέση στην Περιφέρεια Ηπείρου αλλά το αίτημα δεν βρήκε ανταπόκριση. Πάντως ανεξάρτητα από την εγκυρότητα ή μη των πιο πάνω φημών πολλοί δημότες και μάλιστα ψηφοφόροι του συνδυασμού «Αρτινών  Συνεργασία» σχολίασαν αρνητικά τον υπηρεσιακό «εκπατρισμό» του πρώην δημάρχου και ειδικότερα την απουσία του στο ΔΣ, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Εάν ο κ. Τσιρογιάννης τελικά υπηρετήσει ως υπάλληλος σε θέση εκτός Άρτας και παραιτηθεί από αρχηγός του συνδυασμού του, θα πρόκειται για φυγομαχία την οποία δεν θα τη δει με καλό μάτι το 40% των δημοτών που τον ψήφισε… Είναι σαν να το προδίδει. Γιατί οι… ψηφοφόροι που τον κατέταξαν στην δεύτερη θέση, τον θέλουν ηγούμενο  μιας ισχυρής  αξιωματικής αντιπολίτευση, που θα ελέγχει τη νέα δημοτική αρχή και θα ενεργεί εποικοδομητικά  υπέρ των συμφερόντων  του Δήμου. Αυτό είναι κάτι που μόνο ο έμπειρος Τασιρογιάννης μπορεί να το κάνει και δευτερευόντως κάποιοι εκ των συνεργατών του.». Με αυτά τα λόγια σχολίαζε προ ημερών σε πηγαδάκι φίλων  προβεβλημένο τ. στέλεχος της Αρτινής Αυτοδιοίκησης με μακρά θητεία στον θεσμό και διακριτή παρέμβαση. Στα γενικότερα ζητήματα της Άρτας. Παρά ταύτα, αν και εφόσον ο πρώην δήμαρχος επιλέξει να παραιτηθεί από αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ΔΣ, εύλογα,   εγείρεται το ερώτημα: «μήπως ο κ. Χρ. Τσιρογιάννης αδυνατεί να παίξει έναν τέτοιο ρόλο ή μήπως τον σνομπάρει κατά το κοινώς λεγόμενο;».

 ***

 Εκεί κατά την Λαϊκή αγορά μεριά, προ ημερών συνέβη ένα ακόμη περιστατικό που παρά λίγο να εξελιχθεί σε σοβαρό ατύχημα. Συγκεκριμένα παρόντος του γράφοντος φίλος συνδημότης προσπαθώντας να κατέβει. τα σκαλιά της μεγάλης εισόδου από την πλευρά της οδού Πριοβόλου, γλίστρησε  και πέφτοντας  στο «τσακ»  δεν χτύπησε στο κεφάλι… Η αιτία ήταν τα λεία και με κλίση προς τα κάτω τρία σκαλοπάτια, τα οποία έχουν φθαρεί από την επί σειρά ετών καθημερινή  χρήση τους. Μάλιστα όταν βρέχει είναι ιδιαίτερα γλιστερά με συνέπεια οι φορτωμένοι με τσάντες προϊόντων που κατεβαίνουν από τον υπερυψωμένο χώρο της Λαϊκής προς τον πεζόδρομο της οδού Πριοβόλου, ιδίως οι υπερήλικες, εύκολα να γλιστράνε. Για αυτό το λόγο η δημοτική αρχή θα πρέπει το ταχύτερο να μεριμνήσει για την ανακατασκευή των εν λόγω σκαλοπατιών απαλείφοντας την κλίση  καθώς και το λείο της επιφανείας τους. Αλλιώς ο κίνδυνος ατυχήματος θα είναι αναπόφευκτος.

***

Αλήθεια  πόσοι νεοέλληνες, αυτοί που  το περασμένο τριήμερο: «Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή» έζησαν   στον αστερισμό της «Blac Fradei»(Μαύρης Παρασκευής) ,γνωρίζουν ποια είναι αυτή η ξενόφερτη… γιορτή που τα  τηλεοπτικά σποτ ασύστολα την προέβαλαν; Τι ξέρουν  τέλος πάντων για αυτή την «μπλακ Φραιντέυ» που πιπιλίζαν χαζοχαρούμενα και έτρεχαν  στα κάθε είδους καταστήματα για να αγοράσουν, με έκπτωση, σχεδόν ό, τι πουλιούνταν;  Γνωρίζουν άραγε ότι  η καταναλωτική αυτή πρακτική ξεκίνησε τον 18 αιώνα στην Αμερική;. Όταν στο απάνθρωπο παζάρι της τελευταίας Παρασκευής του  μήνα Νοέμβρη,  οι δουλέμποροι, ματσωμένοι από την πώληση του καλαμποκιού και άλλων προϊόντων από τις καλλιέργειές τους, αγόραζαν τους αλυσοδεμένους μαύρους σε εξευτελιστικές τιμές με σκοπό  μετά από μήνες να τους μεταπωλήσουν σε υψηλότερες τιμές; Αλίμονο που .  εμείς εδώ οι νεοέλληνες, δίχως αυτογνωσία και ιστορική επίγνωση, αλλά  ως σπουδαίοι μεταπράτες και άριστοι μιμητές της παγκοσμιοποιημένης καταναλωτικής κουλτούρας γιορτάζουμε ό, τι πιο αποκρουστικό και απάνθρωπο έχει να επιδείξει η ιστορία του ανθρώπου..

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα