19.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Άδειασμα της Περιφέρειας από την Κεντρική Διοίκηση;

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο το άδειασμα από την Πολιτεία απέναντι στην Περιφέρεια Ηπείρου, όπως διαφάνηκε από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Η έκφραση του Υφυπουργού Υποδομών ότι «το ταμείο είναι μείον και πως δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα» κυριολεκτικά τίναξε στον αέρα την αίσθηση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και Περιφέρειας.
«Δεν δέχομαι ότι σε ένα κράτος δεν υπάρχει συνέχεια», τόνισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το μέλλον των οδικών αξόνων Ιόνιας Οδού- Πρέβεζα και Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Μεσοπόταμος- Λούτσα).
Ο Περιφερειάρχης εξήγησε ότι για τους δύο οδικούς άξονες, οι οποίοι όπως και το Ιωάννινα – Κακαβιά είχαν μείνει για πάρα πολλά χρόνια στάσιμοι, υπήρχαν συνεννοήσεις με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Στο πλαίσιο αυτό- συνέχισε – κατασκευάζονται οι οδικοί κόμβοι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και «προκαλούν δυσφορία τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες» από τον Υφυπουργό Υποδομών, (ο οποίος αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στα Ιωάννινα για να αποσαφηνιστούν όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει).
Ο Περιφερειάρχης, απαντώντας σε ερώτηση για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, τόνισε ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι διασφαλισμένη. «Κάθε έργο στην αρχή το βάζουμε σε Εθνικούς πόρους και στη συνέχεια μόλις ανοίξει το ΕΣΠΑ μεταφέρεται εκεί», εξήγησε.
Να επισημάνουμε και εμείς, ότι η απόφαση αυτή του Υπουργείου, έχει και άλλες επιπτώσεις, καθώς σημαίνει ότι τα εκατομμύρια που ρίχτηκαν για μελέτες (για την εξυπηρέτηση της κεντρικής Πολιτείας), δόθηκαν από τα ταμεία της Περιφέρειας στον βρόντο, με αποτέλεσμα να χαθούν οριστικά από άλλα έργα και μελέτες, που βρισκόταν σε δεύτερη μεν, αλλά σημαντική προτεραιότητα.
Πραγματικά, πρόκειται για μια μεγάλη ήττα για την Αυτοδιοίκηση, η οποία μάλιστα έρχεται να παρουσιαστεί αμέσως μετά τις περιφερειακές εκλογές, όπου ο κ. Καχριμάνης είχε δημοσίως παρουσιάσει τα συγκεκριμένα έργα , για την επόμενη θητεία, χωρίς να διαψευστεί εκείνη την περίοδο από κανένα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα