17.8 C
Arta
30 Απριλίου 2024

Συνάντηση Όλγας Γεροβασίλη με το Σύλλογο Εστίασης Διασκέδασης Άρτας

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον πρόεδρο, Γ. Γκανιάτσα και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εστίασης Διασκέδασης Άρτας, Ι. Παπαηλία, Ν. Μπουνιάκο και Γ. Γρούμπα, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας, 27 Νοεμβρίου 2023, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Όλγα Γεροβασίλη.

Κύριο θέμα της συζήτησης είναι το πρόβλημα επιβίωσης που προκαλεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρότι προεκλογικά εξαπατούσε με δήθεν μείωση της φορολογίας, μετεκλογικά προχωρεί σε οριζόντια τιμωρητική φορολόγηση και με αύξηση του ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ροφήματα και ποτά.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης τόνισαν ότι αυτή η φοροεπιδρομή, σε συνδυασμό με την εκτίναξη του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεών του λόγω αύξησης κόστους ενέργειας, προμηθειών κλπ οδηγούν σε πραγματική καταστροφή, καθώς μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα είτε το κλείσιμο μαγαζιών είτε την αναμόρφωση των ωραρίων λειτουργίας τους με επακόλουθο αύξηση της ανεργίας.

Η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υλοποίηση του «Σχεδίου Πισσαρίδη», που το «πάγωσαν» κατά την καραντίνα αλλά τώρα το εφαρμόζουν, ωθώντας επιχειρήσεις εκτός αγοράς, καθώς, όπως συκοφαντικά αναφέρεται στην Έκθεση της Επιτροπής Πισσαρίδη, «το μικρό μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων λειτουργεί ανασταλτικά στην παραγωγικότητα και στις εξαγωγές», δίνοντας ουσιαστικά το σήμα αφανισμού δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπέρ των πολυεθνικών αλυσίδων.

Η βουλευτής Άρτας τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, ιδίως στην επαρχία, όπως είναι η Άρτα και μέλημα της κάθε κυβέρνησης, ιδίως τώρα που δεν υπάρχουν πλέον οι μνημονιακοί εξαναγκασμοί, οφείλει να είναι η στήριξη και όχι η υπονόμευση της βιωσιμότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η τιμωρητική οριζόντια φορολόγηση των 10.920€, η αύξηση του ΦΠΑ στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ροφήματα και ποτά, η αύξηση του ασφαλιστικού κόστους και τα συσσωρευμένα βάρη δημιουργούν, όπως ανέφερε, ένα εκρηκτικό μίγμα, ένα ασφυκτικό περιβάλλον που μαθηματικά οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου και απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η εστίαση δεν αποτελεί πολυτέλεια, σημείωσε χαρακτηριστικά. Δεν μπορεί, για να ικανοποιηθούν οι εμμονές των κυβερνώντων και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν, να καταδικάζουν σε λουκέτο τα μικρά καφενεία στα χωριά που μετά βίας και κόπων υπάρχουν αλλά αποτελούν τόπο αναφοράς και συνάντησης των τοπικών κοινωνιών, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνική συνοχή.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα