19.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Άρτας θα γίνει θεσμός και διαφήμιση για την Άρτα…

Διαβάστε επίσης

Την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Άρτα το 2ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Άρτας με ιδιαίτερη επιτυχία.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΑΣΤΡΟΛΆΒΟΣ ,σε συνεργασία με πλήθος φορέων ,που αποδείχθηκε περίτρανα ότι η συνεργασία γεννά τα σπουδαία. Το  φροντιστήριο  μας θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους συμπολίτες μας ,που συμμετείχαν στο τριήμερο του Φεστιβάλ καθώς και τους τους συνδιοργανωτές μας,για την άψογη και αγαστή συνεργασία που είχαμε, δηλαδή:

Τον Μουσικοφιλολογικό σύλλογο Άρτης,ο Σκουφάς, την κινηματογραφική λέσχη Άρτας, τις φωτογραφικές ομάδες της πόλης μας Φωτό Αρτ και ΦΟΑ,  το ΚΔΑΠ ΠΑΖΛ ,τον σύλλογο φίλοι του βιβλίου και την δημοτική βιβλιοθήκη, την ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Άρτας με την θεατρική ομάδα, Υπόθεσις 19, την θεατρική ομάδα Υφοποιοί και την Αgatha από το φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Αθηνών.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο φεστιβάλ περιελάμβαναν προβολή ταινίας, εκθέσεις φωτογραφίας, θεατρική παράσταση, σεμινάριο δημιουργικής γραφής από τον διάσημο Σουηδό συγγραφέα Άρνε Νταλ στην βιβλιοθήκη του Σκουφά, κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους με περιήγηση στα ιστορικά μνημεία της πόλης μας,παρουσιάσεις βιβλίων για παιδιά προσχολικής ηλικίας, συναυλία από την φιλαρμονική του συλλόγου Σκουφάς και φυσικά συζητήσεις για αστυνομικό μυθιστόρημα από έξι συγγραφείς: τον Άρνε Νταλ, τον Τεύκρο Μιχαηλίδη, τον Γρηγόρη Αζαριάδη, τον Κώστα Στοφόρο ,τον Βαγγέλη Γιαννίση και τον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη.

Το Φεστιβάλ ήταν ιδιαίτερα εμπλουτισμένο με πάμπολλες δράσεις, σε τόσα επίπεδα, που οι καλεσμένοι συγγραφείς, με μεγάλη εμπειρία σε ανάλογες εκδηλώσεις,να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι και να το συγκαταλέγουν στα καλύτερα που έχουν συμμετάσχει. Αξίζει να αναφερθεί ότι θεώρησαν την φιλοξενία στην πόλη μας υποδειγματική και η γαστρονομία  των εστιατορίων μας τους άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις , γεγονός που τους ωθεί να θέλουν να επισκεφθούν ξανά της πόλης μας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι για να επιτευχθεί το φεστιβάλ, μας βοήθησαν πολλές επιχειρήσεις και φορείς από την πόλη μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά και συγκεκριμένα :

Το Επιμελητήριο Άρτας και τον πρόεδρο του κύριο Γιάννη Γκολομάζο , τον εμπορικό σύλλογο Άρτας και τον πρόεδρο του κύριο Δημήτρη Χουλιάρα ,το ξενοδοχείο Βυζαντινό, τον σύλλογο εστίασης Άρτας, το φαρμακείο wecare, την εταιρεία Εντύπωσις  ,την euronics Καρατζιάς ,τον τηλεοπτικό σταθμό Art tv και την Agatha από το φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Αθηνών.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης , της Ηπείρου αλλά και την ΕΡΤ3 που μας βοήθησαν να επικοινωνήσουμε το Φεστιβάλ σε όσο το μεγαλύτερο κοινό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην δημοσιογράφο κυρία Βίκυ Καινούργιου για τις συνεντεύξεις που πραγματοποίησε με τους συγγραφείς μας καθώς και στην κύρια Ιωάννα Πετρίδου από την Agatha ( Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Αθηνών) για την υποστήριξη και την άψογη συνεργασία μας.

Είναι σίγουρο ότι με την θέρμη που τόσοι πολλοί άνθρωποι και φορείς έχουν αγκαλιάσει το φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Άρτας,το φεστιβάλ θα γίνει θεσμός, διαφήμιση για την πόλη μας την Άρτα, πόλος έλξης ανθρώπων από όλη την επικράτεια.

Για το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ

Κατσώτης Βασίλης.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα