14.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Μια νέα ευκαιρία δίχως αποκλεισμούς

Διαβάστε επίσης

Του Νίκου Γόγολου* 

Η εκλογική νίκη της ΝΔ και η συνακόλουθη διαλυτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν τον κ.Μητσοτάκη να κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό.

 Με αυτή τη δημοσκοπική εικόνα επιχειρείται να «κουκουλωθούν» τα καυτά κοινωνικά προβλήματα. 

Ωστόσο, όλοι βιώνουμε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

 Η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, τα παραγωγικά αδιέξοδα στον αγροτικό τομέα, ο οριζόντια υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, η απουσία προοπτικής των νέων προκαλούν κοινωνική ανασφάλεια.

Η χώρα δεν πρέπει να απολέσει τις ευκαιρίες για ανάπτυξη με διάχυση του οφέλους στους πολίτες, για επενδύσεις με κοινωνικό πρόσημο, για ενίσχυση του ΕΣΥ και στήριξη της Παιδείας. 

Η ΝΔ επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι όλα τα προβλήματα (ακρίβεια, φωτιές, πλημμύρες παραγωγική υστέρηση κ.α.) είναι εισαγόμενα (ενέργεια, κλιματική αλλαγή κ.α.). Και εσωτερικά προσπαθεί να αμβλύνει τις επιπτώσεις με επιδόματα. Τα οποία όμως εγκαταλείπει από το 2024 χάριν των δημοσιονομικών πλεονασμάτων…

Ωστόσο, διατηρεί υψηλούς τους έμμεσους φόρους που επιβαρύνουν τη μέση ελληνική οικογένεια, χαμηλά τα επιτόκια καταθέσεων, αποκλείει τους μικρομεσαίους και τους αγρότες (οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό), από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στα διαγραφόμενα αδιέξοδο οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να δράσουν προσφέροντας συγκεκριμένες λύσεις.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια νέα ευκαιρία. Ήδη, με βάση τις δημοσκοπήσεις, βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση και έχουμε θέσει ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυσή μας στις ευρωεκλογές.

Το στοίχημα δεν είναι να «περάσουμε» το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να νικήσουμε τη συντηρητική δεξιά και να αποτελέσουμε την Προοδευτική Λύση στη Χώρα.

 Ήδη έχουμε το βιωμένο πείραμα με ποιον τρόπο μπορούν οι προτάσεις μας να καταστούν πλειοψηφικές στην κοινωνία. Στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές επικράτησε ο κ.Δούκας στην Αθήνα, ο κ.Κουρέτας ση Θεσσαλία, ο κ.Αγγελούδης στη Θεσσαλονίκη.

Τι μας λένε αυτά τα δεδομένα;  Ότι οι πολίτες επιβραβεύουν το συγκεκριμένο, τον τεκμηριωμένο λόγο και το άνοιγμα στις κοινωνικές δυνάμεις που αγωνιούν.

 Με αυτό το πρόταγμα, χωρίς αποκλεισμούς, με ενωτική δράση και πρόσκληση συμμετοχής στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική διακυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ σταματά την εσωστρέφεια και βγαίνει ήδη στον κόσμο. 

Απευθύνει πρόσκληση στα παλαιά μέλη του, τους νέους ανθρώπους, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, σε όσους παράγουν και αδυνατούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους, τους ψηφοφόρους που πήγαν στην κάλπη άλλων κομμάτων και, απογοητευμένοι πλέον, αναζητούν πολιτική διέξοδο.

 Κανείς δεν περισσεύει. Εκτός από τους υποψήφιους βουλευτές άλλων κομμάτων, του τοξικούς και όσους ενδιαφέρονται για θέσεις και οφίτσια…

Αυτή η προσπάθεια είναι λαϊκή, για κοινούς και μεγάλους στόχους.

Με ενότητα, δίχως αποκλεισμούς, διαφάνεια και καλά επεξεργασμένες θέσεις το ΠΑΣΟΚ θα γίνει εκ νέου ένα Παλλαϊκό Κίνημα και θα εργαστεί για την ανόρθωση της Ελλάδας επ ωφελεία των πολιτών που σήμερα νιώθουν αποκλεισμένοι!

Το οφείλουμε στην Πατρίδα, το χρωστάμε στους Πολίτες της!

Νίκος Γόγολος είναι Οικονομολόγος, μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα