12.8 C
Arta
11 Μαΐου 2024

ΞΕΝΙΑ: Σημασία έχει να βρεθεί λύση…

Διαβάστε επίσης

Η τελευταία εβδομάδα αφιερώθηκε σε μια μάχη εντυπώσεων μεταξύ του απερχόμενου δημάρχου Αρταίων και του επόμενου, αναφορικά με το έργο του ΞΕΝΙΑ της Άρτας, το οποίο στο διάστημα αυτό πληροφορηθήκαμε μια αρνητική εμπλοκή στην διαδικασία, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι συνηθισμένη, σε τέτοιου είδους διαδικασίες.
Η εμπλοκή αφορούσε μια διαδικαστική πράξη, της επιτροπής που ερεύνησε τις προσφορές, την οποία το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ως μη νόμιμη, καθώς λόγω αυτής απορρίφθηκε μια προσφορά.
Η απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου κοινοποιήθηκε στον Δήμο την 1η Δεκεμβρίου και θα ήταν εντελώς αδιάφορη, αν δεν υπήρχε το εξής πρόβλημα: το έργο λόγω ΕΣΠΑ είχε χρονικό περιορισμό και μέχρι την 31-12-2023, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, να υπήρχε έγκριση από την Διαχειριστική Αρχή, να υπογραφεί σύμβαση με τον εργολάβο και να εκδοθεί και η πρώτη δαπάνη (να δοθεί η προβλεπόμενη προκαταβολή). Ο κ. Τσιρογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε ότι δεν υπογράφει την σύμβαση, ακολούθως ο Χριστόφορος Σιαφάκας δημοσιοποίησε το πρόβλημα και ξεκίνησε μια αντιπαράθεση, ουδόλως παραγωγική για την τοπική κοινωνία, που μόνο στόχο είχε την δημιουργία των εντυπώσεων.
Σε όλα αυτά, η είδηση την οποία η «Α» επέλεξε να δημοσιεύσει αφορούσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να εφεσιβάλλει το Ελεγκτικό Συνέδριο και ενώπιον του 7ου Τμήματος να ζητήσει την ακύρωσή της απόφασής.
Το νέο της ημέρας, είναι ότι το 7ο Τμήμα του Ε.Σ. συνεδριάζει την 19-12-2023 και θα συζητήσει την ένσταση του Δήμου Αρταίων. Αν αποφασίσει θετικά, υπάρχει ένας αγώνας ταχύτητας μέχρι 31-12-2023 να ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα, αλλιώς θα πρέπει για την υπόθεση του ΞΕΝΙΑ να ξανατρέξουμε από την αρχή για να το εντάξουμε σε κάποιο πρόγραμμα… Αυτά μόνο έχουν σημασία!!! Όχι το κυνήγι των ευθυνών και οι δημιουργίες εντυπώσεων

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα