15.4 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Ολοκληρώθηκε το έργο κατασκευής αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 15.000 μ.  στους οικισμούς του Γλυκορίζου, της Λιμίνης και της Αγίας Τριάδας Κεραματών, 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρήστος Τσιρογιάννης: «Οι κάτοικοι της περιοχής δικαιούνται μειωμένα ανταποδοτικά  τέλη  σύνδεσης κατά 50%, για τον λόγο ότι η περιοχή του Γλυκορίζου φιλοξενεί την μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της πόλης της Άρτας».

Ένα ακόμη σημαντικό έργο παραδίδεται στην Αρτινή κοινωνία επί Δημαρχίας   Χρήστου Τσιρογιάννη. Πρόκειται για το έργο κατασκευής  αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 15.000 μ.  με τρία νέα αντλιοστάσια,  στους οικισμούς του Γλυκορίζου, της Λιμίνης και της Αγίας Τριάδας Κεραματών, με προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ και πόρους της ΔΕΥΑΑ.

Το νέο αποχετευτικό δίκτυο έδωσε λύση στην αποτελεσματική διαχείριση των υδατικών πόρων και την σωστή διαχείριση των ακαθάρτων των οικισμών του Γλυκορίζου, της Λιμίνης και της Αγίας Τριάδας Κεραματών και την διόδευση αυτών, στην υφιστάμενη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) της πόλης της Άρτας. 

Επιπλέον «κερδήθηκε» η άμεση προστασία των επιφανειακών και υπόγειων υδατικών συστημάτων του Αράχθου και του Αμβρακικού Κόλπου, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η προστασία της βιοποικιλότητας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των οικισμών.

H σπουδαιότητα του έργου έγκειται στο γεγονός ότι ήταν ένα πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας που δεσμεύτηκε η Δημοτική αρχή, το οποίο και υλοποιήθηκε, ενώ ανακοίνωσε πως οι κάτοικοι της περιοχής δικαιούνται μειωμένα κατά 50% ανταποδοτικά τέλη σύνδεσης και λειτουργίας αποχέτευσης, για τον λόγο ότι η περιοχή του Γλυκορίζου φιλοξενεί την μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της πόλης της Άρτας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα