16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

“Περιβάλλον – Ενέργεια – Εναλλακτικά Καύσιμα – Το Υδρογόνο στην Ευρώπη και στην Κρήτη”

Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση με το παραπάνω θέμα διοργανώνει η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νίκου Παπανδρέου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης και πραγματοποιείται την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, 19:00-21:00, στο Ηράκλειο Κρήτης στο Ξενοδοχείο IBIS STYLES HERAKLION CENTRAL και συμμετέχουν οι:

Νίκος Παπανδρέου, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης

Ελένη Βατσινά, Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Γιώργος Χατζημαρκάκης, CEO, Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Υδρογόνου, Hydrogen Europe.

Αλεξάκης Γιώργος, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών & Διεθνών Θεμάτων

Κορίνα Κρέτσου, Ευρωβουλευτής του S&D, Πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Βιντεοπαρέμβαση.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Μπογδανίδης και θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με δημοσιογράφους από ΜΜΕ της Ελληνικής Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκειά της θα συζητηθούν τρόποι μετάβασης στην καθαρή ενέργεια η οποία είναι μια παγκόσμια επιταγή και υποχρέωση που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της οικονομίας  και η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι κρίσιμης σημασίας για τον μετριασμό των αυξανόμενων και επιδεινούμενων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Δεν υπάρχει πλανήτης Β. Χρειάζεται άμεση δράση. Θα διερευνηθούν επίσης ο ρόλος και οι υποχρεώσεις όλων: Διακρατικοί Οργανισμοί, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυβερνήσεις, Περιφέρειες, Δήμοι, Επιχειρήσεις, νοικοκυριά και πολίτες.

Επιπλέον θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας, των εναλλακτικών καυσίμων και την αναγκαιότητα της Ενεργειακής Μετάβασης.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκδήλωση:

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα