16.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Χρήστος Τσιρογιάννης από το Δημοτικό Συμβούλιο για το ΞΕΝΙΑ: 

Διαβάστε επίσης

  • «Το πολιτικά έντιμο είναι να μην δεσμεύσω κανέναν με αποφάσεις από τη στιγμή που η νέα Δημοτική Αρχή έχει άλλους σχεδιασμούς.
  • Δεν τίθεται θέμα με την χρηματοδότησή του.
  • Απλά, αν η νέα Δημοτική Αρχή θέλει να είναι συνεπής με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, θα πρέπει αυτή να αποφασίσει αν θα πρέπει να υπογράψει ή να μην υπογράψει τη σύμβαση». 

Στη γενναία πολιτική απόφαση να μην δεσμεύσει κανέναν με αποφάσεις στις οποίες δεν συμφωνούν, προχωρά ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφορικά με το μέλλον του ΞΕΝΙΑ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 4ης Δεκεμβρίου. 

Όπως είναι γνωστό, στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και στο προεκλογικό του πρόγραμμα ο νέος Δήμαρχος είχε διαφορετικό σχεδιασμό για το μέλλον του ΞΕΝΙΑ. «Διεκδικούμε τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του ΞΕΝΙΑ σε ξενοδοχειακή μονάδα» (24/9/2023), «Διεκδικούμε την επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ σε ξενοδοχειακή μονάδα κι όχι σε βιβλιοθήκη και ωδείο» (24/8/2023), «Τουριστική αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, όπως παλιά» (13/2/2023), «Διεκδικούμε τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του ΞΕΝΙΑ σε ξενοδοχειακή μονάδα», (17/09/2023), είναι μερικές από τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Σιαφάκα, νέου Δημάρχου, σχετικά με το θέμα. 

Ως εκ τούτου ο Χρήστος Τσιρογιάννης και η «Αρτινών Συνεργασία» ανακοινώνουν πως το πολιτικά έντιμο είναι η νέα Δημοτική Αρχή να διοικήσει με το δικό της όραμα και πρόγραμμα θέσεων. 

Χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Τσιρογιάννης δηλώνει: 

«Όλα αυτά τα χρόνια η Δημοτική μας Αρχή πέρασε μέσα από τις συμπληγάδες του ΚΑΣ, των Υπουργείων, των Δημοτικών Συμβουλίων, των πολιτικών παρεμβάσεων έχοντας ένα και μόνο στόχο: το κουφάρι του ΞΕΝΙΑ να αποκτήσει επιτέλους ζωή. 

Ανακινήσαμε ένα θέμα που δεν τολμούσε κανείς να το αγγίξει για 30 χρόνια, κερδίσαμε μια σημαντική χρηματοδότηση 12 εκατομμυρίων ευρώ, είμασταν έτοιμοι να προχωρήσουμε σ’ ένα έργο που θα άλλαζε την καθημερινότητα των Αρτινών.  

Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια βρήκε όψιμους αντιπάλους που για εκλογικούς λόγους ρίσκαραν το μέλλον του ΞΕΝΙΑ. Αντί να είμαστε όλοι σαν Άρτα μια γροθιά, κάποιοι επέλεξαν να παίξουν τις ελπίδες για αναγέννηση του ΞΕΝΙΑ. 

Ο λαός έκρινε, ο λαός αποφάσισε και η ετυμηγορία του είναι απολύτως σεβαστή. 

Ως εκ τούτου, θεωρώ πολιτικά έντιμο να μην δεσμεύσουμε την νέα Δημοτική Αρχή να πάει κόντρα στο πρόγραμμά της, στα πιστεύω της και σε αυτά που υποσχέθηκε στον αρτινό λαό. 

Από την στιγμή που ο λαός μίλησε δεν νομιμοποιούμαστε να υπογράψουμε καμία σύμβαση με τον εργολάβο. 

Ξεκαθαρίζω πως δεν τίθεται θέμα με την χρηματοδότησή του.

Απλά, αν η νέα Δημοτική Αρχή θέλει να είναι συνεπής με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, θα πρέπει αυτή να αποφασίσει αν θα πρέπει να υπογράψει ή να μην υπογράψει τη σύμβαση.

Η ιστορία θα μας κρίνει όλους». 

Σημειώνεται ότι η σύμβαση για το έργο του ΞΕΝΙΑ βρίσκεται αυτή την στιγμή για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται η έγκρισή της και από την Διαχειριστική Αρχή.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα