19.8 C
Arta
9 Μαΐου 2024

Ανδρέας Γούλας – Θωμάς Μαγκούτης έκαναν την διαφορά στο ΟΕΕ στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

Είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο της ΑΠΟΨΗΣ, για τις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου και την σημασία που έχουν για την περιοχή και φαίνεται ότι πράγματι το ενδιαφέρον για την συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλο, που ανέτρεψε κυριολεκτικά και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Εκείνο, που όμως δεν μπόρεσε να ανατρέψει, είναι το αποτέλεσμα της επικράτησης για πρώτη φορά στην περιοχή της Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων (πρώην ΠΑΣΚΟ), που εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ Κίνημα – Αλλαγής, καθώς τα μέλη σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου εργάστηκαν δημιουργικά για να ευαισθητοποιήσουν το σώμα και να συγκεντρώσουν τα περισσότερα ψηφοδέλτια στην τελική καταμέτρηση.
Στην Άρτα λοιπόν από τα 137 μέλη που ψήφισαν το ΠΔΣΟ έλαβε 58 σταυρούς, η ΔΗΚΙΟ (ΝΔ) 53 σταυρούς, η ΠΟΕ (ΣΥΡΙΖΑ) 4 σταυρούς, η ΠΟΦΕΕ (Ανεξαρτ.) 5, η ΑΚΙΟΕ (Ανεξαρτ.)1, η ΔΠΚΟ (ΚΚΕ) 14, Λευκά 2.
Να σημειώσουμε ότι στην Άρτα, μεγάλο ρόλο έπαιξε για την ουσιαστική αναγέννηση της ΔΣΟ (π. ΠΑΣΚΟ), η συμμετοχή δύο νέων προσώπων, του Ανδρέα Γούλα και Θωμά Μαγκούτη, οι οποίοι ως μόνοι υποψήφιοι στο τοπικό τμήμα από την Άρτα, μπόρεσαν και δημιούργησαν τις συνθήκες για την αλλαγή της δυναμικής στην περιοχή μας, αναφορικά με το Οικονομικό Επιμελητήριο.
Να σημειώσουμε ότι στο σύνολο της Ηπείρου (6ο ΤΠ Ηπείρου), η ΠΔΣΟ πήρε 463 σταυρούς (43,80%), έναντι 354 της ΔΗΚΙΟ (33,49%), ενώ στις προηγούμενες εκλογές του 2019, το ΔΗΚΙΟ είχε την πρωτοκαθεδρία.
Όπως ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα είχε πολιτικά χαρακτηριστικά και άμεσα η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων έσπευσε να πανηγυρίσει για την πρωτιά σημειώνοντας μεταξύ άλλων: Η ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκλογών της 10ης Δεκεμβρίου για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας μας βρίσκει περήφανους για το αποτέλεσμα που κατέκτησε η παράταξή μας, «Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων – ΠΔΣΟ».
Το μήνυμα της παράταξης «ΟΕΕ χρήσιμο στα μέλη του και ωφέλιμο στην κοινωνία» βρήκε άμεση ανταπόκριση στους επιστήμονες συναδέλφους τους, οι οποίοι στο 6ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου την κατέταξαν στην 1 η θέση με ποσοστό 43,80%.
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Ιωαννίνων συγχαίρει όλους όσους συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της παράταξής μας, αλλά και όσους υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή ώστε η παράταξή μας να επανέλθει ως πρώτη δύναμη μετά από χρόνια, με σαρωτική αύξηση των ποσοστών της.
Και αυτό επιτεύχθηκε με επίμονη προσπάθεια, ενεργή συμμετοχή, τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι νέοι Οικονομολόγοι, οι Λογιστές-Φοροτέχνες, οι Δημόσιοι και Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, οι Οικονομολόγοι εκπαιδευτικοί και όλες εν γένει οι οικονομολογικές ειδικότητες. Ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου 6 ου Π.Τ. Ηπείρου”.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα