20.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Η εξέλιξη της σύμβασης για το ΞΕΝΙΑ απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας

Διαβάστε επίσης

Σε δελτίο τύπου του Δήμου Αρταίων, αναφέρονται τα εξής:

«Τρέμει ο νέος Δήμαρχος μήπως χρειαστεί να υπογράψει αυτό για το οποίο προεκλογικά έλεγε ψέματα στον λαό της Άρτας», είπε ο Χρ. Τσιρογιάννης. 

«Τρέξατε σαν Επιτροπή να βρείτε δικηγόρο, μπας και έρθει η Σύμβαση επί ημερών μου. Όμως τα 12 εκατομμύρια είναι εδώ και όποτε και αν έρθει η Σύμβαση για υπογραφή, εσείς θα κάνετε κωλοτούμπα». 

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, με τις εξελίξεις για το μέλλον του ΞΕΝΙΑ να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. 

Ειδικότερα στη Συνεδρίαση η οποία μεταδιδόταν και ζωντανά από την διαδικτυακή δημοτική τηλεόραση ARTA WEB TV, ο απερχόμενος Δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης τόνισε το έλλειμμα πολιτικής εντιμότητας αλλά και ετοιμότητας του νέου Δημάρχου, Χρ. Σιαφάκα, απέναντι στους χειρισμούς του για τον ΞΕΝΙΑ. 

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε ότι οι παραλείψεις της Επιτροπής του Διαγωνισμού είναι αυτές που καθυστερούν τη σύμβαση, αναφέροντας πως «Όταν ήρθε η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου και το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού, αμέσως προγραμματίστηκε έκτακτη οικονομική επιτροπή για προσφυγή της απόφασης με δικηγόρο τον οποίο εσείς επιλέξατε.Τρέξατε σαν Επιτροπή να βρείτε δικηγόρο, μπας και έρθει η Σύμβαση επί ημερών μου. Όμως τα 12 εκατομμύρια είναι εδώ και όποτε και αν έρθει η Σύμβαση για υπογραφή, εσείς θα κάνετε κωλοτούμπα», είπε χαρακτηριστικά ο Χρ. Τσιρογιάννης. 

Από τις 14 Νοεμβρίου είχε ενημερώσει ο Χρ. Τσιρογιάννης για την πολιτική του απόφαση: «Βρήκατε σαν δικαιολογία το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά οι δικαιολογίες κάποια στιγμή τελειώνουν»

Ο απερχόμενος Δήμαρχος, τοποθετήθηκε απέναντι και στην προσπάθεια που καταβάλει η νέα Δημοτική Αρχή να ρίξει το βάρος της μη υπογραφής στον νυν Δήμαρχο, αναφέροντας τις δημόσιες τοποθετήσεις που είχε κάνει για το θέμα και στις οποίες ανέφερε δημόσια τις προθέσεις του: στις 14/11/23 στο τηλεοπτικό σταθμό Ιωαννίνων«Βήμα news», στον Ταχυδρόμο στις 29/11 και στον αρτινό τηλεοπτικό σταθμό Αrtv στις 30/11. 

Τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση: 

Για το μέλλον της χρηματοδότησης, ο Χρ. Τσιρογιάννης ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Η χρηματοδότηση δεν χάνεται, όποτε και αν έρθει η Σύμβαση. Αυτό που θα χαθεί είναι η πολιτική αξιοπιστία του νέου Δημάρχου, που βάζει πλέον λυτούς και δεμένους να έρθει η σύμβαση επί ημερών μου, ώστε να μην φανεί η κωλοτούμπα που θα κάνει. Να ενημερωθεί και αυτός και οι πολιτικοί του φίλοι, ότι αλλαγή χρήσης δεν γίνεται επειδή το θέλει ο κάθε Δήμαρχος. Υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχει το ΚΑΣ, υπάρχουν όλα αυτά που κάναμε την εποχή που ήταν Αντιδήμαρχος και καμώνεται πως τα ξεχνάει». 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα