20.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτας: Πως φθάσαμε στην εκλογή Λίγκα- Γόγολου!

Διαβάστε επίσης

Το τέλος του κύκλου των εκλογών, εθνικών και αυτοδιοικητικών, είχε και τα απόνερά του στο τοπικό ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, η προβληματική του οποίου είχε ξεκινήσει με την απώλεια της τρίτης έδρας στην εκλογική περιφέρεια Π.Ε. Άρτας. Όπως είναι γνωστό η Άρτα μέχρι τις εθνικές εκλογές είχε την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο, με εκλεγμένο βουλευτή και ως εκ τούτου μια Νομαρχιακή Επιτροπή ηυξημένου κύρους και αρμοδιοτήτων. Η ανακατανομή των βουλευτικών εδρών, λόγω της απογραφής του πληθυσμού στην χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα, να χαθεί η τρίτη έδρα από την Άρτα, που μέχρι τον Μάιο του 2023 κατείχε το ΠΑΣΟΚ.
Μετά τις εκλογές, υπήρξαν οι παραιτήσεις των μελών της ΝΕ, του γραμματέα κ. Αλέξη Σερέτη, του αναπληρωτή γραμματέα κ. Νίκου Νικολάου και του μέλους κ. Μάρως Νάκα. Ο Νίκος Νικολάου, στην συνέχεια ανακάλεσε την παραίτησή του, ως μηδέποτε υποβληθείσα και παραμένει μέλος της ΝΕ μέχρι και σήμερα.
Τα παραιτηθέντα μέλη αντικατέστησαν αντίστοιχα η κ. Αντιγόνη Πριοβόλου και ο Κωνσταντίνος Γκίζας.
Προχθές πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση για την ανακατανομή των θέσεων του Γραμματέα και του αναπληρωτή Γραμματέα της ΝΕ, ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή ενδιαφέρον εξεδήλωσε μόνο ο κ. Νίκος Λίγκας...
Κατά την διαδικασία, το μέλος της ΝΕ κ. Γιώργος Θωμάς, ο οποίος κατά τις αρχικές αρχαιρεσίες είχε υποβάλλει υποψηφιότητα για την θέση του Γραμματέα, δήλωσε ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος, αφήνοντας τον κ. Λίγκα, ως παλαιότερο μέλος να αναλάβει τη θέση του Γραμματέα, μέχρι την εκλογή της επόμενης Ν.Ε..
Δυο ήταν οι υποψηφιότητες για την θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Άρτας. Tο ενδιαφέρον τους εξέφρασαν ο Θοδωρής Γόγαλης και ο Νίκος Γόγολος . Και θα γινόταν εκλογές, αν δεν προτασσόταν η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και επειδή το σώμα της ΝΕ ήθελε να αποφύγει εντάσεις και καταστάσεις διαχωρισμών, έπειτα και από τις παρεμβάσεις των μελών, ο Θοδωρής Γόγαλης απέσυρε την υποψηφιότητά του.
Να σημειώσουμε ότι οι αρχαιρεσίες, έλαβαν χώρα, με την απουσία του Νίκου Νικολάου, ο οποίος βρισκόταν εκτός Ελλάδας.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση να σημειωθεί ότι η νέα Ν.Ε. αμέσως προχώρησε σε ανακοίνωση για την μεγάλη νίκη της συνδικαλιστικής παράταξης που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, στην Περιφέρεια Ηπείρου και στην Άρτα, αλλά και σε άμεση δημοσιοποίηση του αποτελέσματος των εκλογών της.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα