20.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Επιτυχημένο το 2nd Arta city trail 2023

Διαβάστε επίσης

Εδώ και δυο χρόνια μέλη του  Συλλόγου δρομέων Άρτας ξεκίνησαν να καθαρίζουν και να ανοίγουν νέα μονοπάτια  στον λόφο Περάνθης.

Τους τελευταίους μήνες μπήκε η ιδέα τα καινούργια αυτά μονοπάτια να ενσωματωθούν στον αγώνα Arta city trail και η διαδρομή από 13χλμ  του πρώτου αγώνα να γίνουν τελικά 23χλμ .

Οι εργασίες παρόλη την κούραση και τις δυσκολίες  έγιναν με πολλή αγάπη και μεράκι απ΄όλους τους εθελοντές που βοήθησαν και θέλουμε να πιστεύουμε  ότι είχαν ένα αποτέλεσμα που ικανοποιεί τους περισσότερους και  δίνει τη δυνατότητα σε όποιον αγαπάει τη φύση να μπορέσει να τρέξει ή και να περπατήσει με ασφάλεια και να απολαύσει  ένα πλούσιο  φυσικό τοπίο με εναλλαγές εικόνων και  τερέν.

17 Δεκεμβρίου 2023.  Ω/09:00.  2nd Arta city trail.  23 και 6 χλμ

Ένας αγώνας αφιερωμένος στην Ελπίδα, τον Λάμπρο και τον Περικλή, τρία από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου δρομέων Άρτας που έφυγαν τόσο γρήγορα από τη ζωή τη χρονιά που μας πέρασε.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 από το Προφήτη Ηλία  με τους  συμμετέχοντες να τρέχουν σε ένα μοναδικό τερέν για όλα τα γούστα, που έχει  θέα τον Αμβρακικό και τα Τζουμέρκα αναδεικνύοντας την άγνωστη μέχρι χτες ομορφιά  του λόφου Περάνθης και των ιστορικών μνημείων του   (Αστεροειδή οχυρά, πολυβολεία, κουδουνότρυπα, Ενετικός πλακόστρωτος δρόμος) γνωρίζοντας έτσι την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας. Το Arta city trail  είχε τη φιλοδοξία να δώσει στους δρομείς δυο νέες  διαδρομές με τεχνικές δυσκολίες και τα κατάφερε, καθώς οι αθλητές έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το εισπράξαμε από όλους όσοι συμμετείχαν, αθλητές και εθελοντές.   

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που τον αγώνα μας στηρίζουν φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής μας. Ο Δήμος Αρταίων ήταν συνδιοργανωτής του αγώνα, που τελεί  υπο την αιγίδα της ομοσπονδία μας, ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Ευχαριστούμε  τη Διεύθυνση Δασών Άρτας και  την Τροχαία Άρτας για τη πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.  Μας βοήθησαν  με τους  εθελοντές τους η ΔΟΑΚ , η ΟΑΝΕΑΝ, οι Σαμαρείτες του ΕΕΣ, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Άρτας και πλήθος μεμονωμένων εθελοντών που αψηφώντας το κρύο,  ακούραστοι και γεμάτοι κέφι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, βοηθώντας και ενθαρρύνοντας του αθλητές.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στους χορηγούς μας που βρίσκονται πάντα δίπλα στις εκδηλώσεις μας. Καφέ μεζεδοπωλείο 19 ΓΡΑΔΑ, Ανακύκλωση αυτοκινήτων ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ,  νερά ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ κατάστημα αθλητικών ειδών  SPORTSHOUSE, μπανάνες DOLE ,πρωτεϊνούχα προϊόντα KEFIS, είδη καθαρισμού  ALEXIOU CLEAN, φούρνος ΣΤΑΣΟΥ ΤΡΙΜΜΑΤΑ, ΕΡΓΟΡΑΜΑ, Ποτοποιία ΓΑΤΣΙΟΣ, γαλακτοβιομηχανία ΗΠΕΙΡΟΣ Συνεταιρισμός ελαιοχρωματιστών Άρτας, καφεκοπτείο – ξηροί καρποί ΑΡΩΜΑ,  καφέ ΛΟΦΟΣ και του χορηγούς επικοινωνίας Amvrakia fm, vision Air, artagoal, Arttv.

Στο αγωνιστικό κομμάτι νικητές στη μεγάλη διαδρομή των 23 χλμ ήταν ο Βαγγέλης Βασίλειος με 01:45:53. Στη δεύτερη θέση ο Σταλίκας Ιωάννης με 1:53:17 και στην τρίτη θέση ο Τυρολόγος Πέτρος με 01:53:18.

Στις γυναίκες επικράτησε η Van Hemert Marcella , με 2:22:36, στη δεύτερη θέση η Γκίκου Αλεξάνδρα  με 2:27:30 και τρίτη η Γκόγκου Ασπα με 02:29:04.

Στη διαδρομή των 6 χμ, πρώτος τερμάτισε ο Κανελλόπουλος Ιωάννης  με 26:02, δεύτερος ο Ράρρας Μιχάλης με 26:14 και τρίτος ο Μανιώτης Δημήτρης  με 26:34.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Σταματέλου Κων/να  32:33, δεύτερη η Παπαδογεώργου Αρτεμησία  με 34:36 και τρίτη η Γιακουμή Νεφέλη με 35:32.

Ευχή μας να καθιερωθεί ο αγώνας μας στο ετήσιο καλεντάρι των αθλητών ορεινού τρεξίματος και να γίνεται χρόνο με  το χρόνο καλύτερος.

Τα καλά λόγια και το χαμόγελο σας, μας γεμίζει με υπέροχα συναισθήματα και παρόλη την κούραση (ψυχική και σωματική), αυτή η περήφανη ομάδα ανθρώπων που τρέχει εδώ και καιρό για να σας προσφέρει ένα ποιοτικό και ασφαλή αγώνα, είναι έτοιμη να αξιολογήσει με τη βοήθεια όλων τη διοργάνωση, τυχόν αστοχίες ή παραλείψεις που έγιναν και  ετοιμάζεται να ανανεώσει  το ραντεβού μαζί σας για το Φθινόπωρο του 2024. 

Περισσότερες πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία εντός ολίγων ημερών.

Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος.

ΑΦΙΣΑ.jpg

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα