20.8 C
Arta
14 Μαΐου 2024

Η τροπολογία δίνει λύση…

Διαβάστε επίσης

Είναι από τα λίγα εκείνα νομοσχέδια, που όλος σχεδόν ο νοήμων πληθυσμός της χώρας, αντιμετωπίζει με μεγάλη ευχαρίστηση. Και αναφερόμαστε στην νομιμοποίηση των λαθραία εισερχομένων στην χώρα μας αλλοδαπών εργατών. Μια απόφαση, την οποία εκτός από το κυβερνών κόμμα, υπερψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας ότι όταν λογικές παρεμβάσεις τίθενται προς συζήτηση, μπορούν να έχουν την πολιτική αποδοχή, που τους αρμόζει.

Προκειμένου να προλάβουμε, οποιεσδήποτε αντιδράσεις, οι οποίες εύλογες είναι και ουσιαστικές, επισημαίνουμε ότι η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε, δεν νομιμοποιεί τους παράνομους μετανάστες, δεν δίνει άδεια παραμονής, αλλά ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, δηλαδή τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να εργάζονται ελεύθερα σε αυτήν εδώ την χώρα και με την προϋπόθεση του σεβασμού των νόμων της.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια παρέμβαση, που πέρα από το ανθρωπιστικό χαρακτηριστικό, είχε να κάνει με την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, αλλά και την αντιμετώπιση του αφορολόγητου εισοδήματος, που εισέπρατταν οι παράνομα απασχολούμενοι εργάτες, πολλές φορές σε βάρος των εισοδημάτων των εργοδοτών τους.
Γιατί εμείς που ζούμε εδώ στην επαρχία γνωρίζουμε ότι ο κτηματίας έπρεπε να πληρώσει ΜΑΥΡΑ τον εργάτη γης, για να συγκεντρώσει το πορτοκάλι ή το ακτινίδιο από το χωράφι του, γεγονός που είχε επίπτωση στον ίδιο, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των κερδών του από τα προϊόντα, έπρεπε να καλύψει τα εργατικά, χωρίς όμως να μπορεί να τα δικαιολογήσει ως έξοδα. Με το νόμο λοιπόν αυτόν, εξασφαλίζεται και το εισόδημα του αγρότη και του κτηματία, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά θα μπορεί να δικαιολογεί τα έξοδά του…
Και πέραν των άλλων, ίσως για πρώτη φορά θα μπορεί το κράτος να κάνει μια σαφής καταμέτρηση πόσοι είναι οι παράνομα εισερχόμενοι στην χώρα μας και παράλληλα θα μπορεί να τους ελέγχει.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα