16.8 C
Arta
10 Μαΐου 2024

Εξέπνευσε η προθεσμία του ΕΣΠΑ για το ΞΕΝΙΑ… Υπάρχει παράθυρο;

Διαβάστε επίσης

Με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών σήμερα, έκλεισε οριστικά η εκκρεμότητα της τύχης της χρηματοδότησης του ΞΕΝΙΑ από το ΕΣΠΑ, καθώς ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί η απόφαση του 7ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η προθεσμία του ΕΣΠΑ ήταν μέχρι την 31-12-2023 και αφού είχε υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.
Τα δώδεκα εκατομμύρια που το έργο αυτό θα κόστιζε, χάνονται για το ΞΕΝΙΑ και η περίοδος είναι πραγματικά άβολη, καθώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο αλλαγής δημοτικών πραγμάτων στην περιοχή και κυρίως δημοτικών αρχών.
Για τον Δήμαρχο της επόμενης ημέρας, Χριστόφορο Σιαφάκα υπάρχουν δυο προφορικές διαβεβαιώσεις: ότι η απόφαση του 7ου τμήματος θα είναι θετική με ΜΟΝΟ αποτέλεσμα ότι θα υπάρχει ωρίμανση ενός έργου και ότι θα υπάρξει σίγουρη ένταξη σε ΝΕΟ ΕΣΠΑ.
Μάλιστα στις άμεσες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής θα είναι η επιδίωξη της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι πιθανές επιλογές για το ΞΕΝΙΑ, όπως είχε αναφέρει και στην κεντρική προεκλογική του ομιλία το καλοκαίρι… (ακολουθεί το ακρίβές απόσπασμα της ομιλίας )

Σημαντικά έργα, Δήμαρχε, τα οποία πρέπει να γίνουν εδώ στην πόλη σας, την αποκατάσταση του Ιμαρέτ, τη σωστή αξιοποίηση -και είμαστε πάντα έτοιμοι εδώ να συζητήσουμε όλες τις πιθανές επιλογές- του «Ξενία» στην Άρτα, τις σημαντικές παρεμβάσεις -πρέπει να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος, είναι μοναδικός. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, σας το λέω να το ακούσετε.

Το ζήτημα είναι αν στο τραπέζι της νέας χρηματοδότησης θα υπάρξει η ίδια επιλογή του ΞΕΝΙΑ με την υφιστάμενη προβλεπόμενη χρήση, οπότε υπάρχει ωριμότητα στην διαδικασία (είναι όλα έτοιμα) ή θα επιλεγεί η χρήση του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ, οπότε θα πρέπει να υπάρξει νέα μελέτη (τροποποίηση της υφιστάμενης) και επανεκκίνηση της διαδικασίας του διαγωνισμού.
Ιδίως αν επιλεγεί η χρήση του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ, δεν θα πρόκειται για ειδικής χρήσης κτίριο, θα υπάρξει διεύρυνση των ενδιαφερομένων υποψηφίων αναδόχων και βέβαια δεν θα χρειαστεί να υπάρξει τόσο μικρή έκπτωση (πρωτοφανής), που ακολουθήθηκε στην υφιστάμενη διαδικασία του διαγωνισμού.
Δεν υπάρχει λοιπόν “παραθυράκι” στην διαδικασία, αλλά πάντοτε στην ζωή όταν κλείνει μια πόρτα, μια άλλη ανοίγει ή ένα παράθυρο.
Η νέα δημοτική αρχή, με την εμπειρία από τις αστοχίες που προηγήθηκαν, θα μπορέσει να παρακολουθήσει έναν νέο κύκλο εξελίξεων για το ΞΕΝΙΑ, ο οποίος αρχίζει κυριολεκτικά με την ανάληψη της θητείας της.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα