16.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Δεν θα περάσουν οι Δημοτικοί Ρ/Σ στις Περιφέρειες…

Διαβάστε επίσης

Τάραξε τα νερά η πληροφορία ότι η κυβέρνηση σκοπεύει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να περάσει τα ζημιογόνα δημοτικά ΜΜΕ (ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς) στις κατά τόπους Περιφέρειες, με επόμενο βήμα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής τους συχνότητας. Να σημειωθεί ότι στην Ήπειρο υπάρχουν τρεις δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί και συγκεκριμένα το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων (98,7), το Δημοτικό Ραδιόφωνο Άρτας (Αμβρακία 9,19) και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας, τα οποία λειτουργούν από Δημοτικές Επιχειρήσεις.
Τα συγκεκριμένα ραδιόφωνα είναι ενεργά μέλη της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας (ΕΔΗΡΤΜΜΕΕ), με ενεργή παρουσία στα θέματα της δημόσιας ραδιοσυχνότητας και μάλιστα τον Σεπτέμβριο του 22 στην Πρέβεζα (αντίστοιχα το 23 στην Θεσσαλονίκη, απ’όπου και η φωτογραφία) είχε λάβει χώρα και συνέδριο, με συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.
Οι αλλαγές στα πρόσωπα της κυβέρνησης στον τομέα των ΜΜΕ (αντικατάσταση Γαλαμάτη με τον Μαρινάκη) δημιούργησαν ιδιαίτερη ανησυχία στον τομέα αυτόν, ιδίως επειδή το διακύβευμα είχε να κάνει με τον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος αποτελούσε μέσο ελεγχόμενο από τη ΝΔ, απ’όταν διετέλεσε δήμαρχος η Ντόρα Μπακογιάννη και στην συνέχεια και τώρα περνάει στον έλεγχο του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα.
Έτσι η διάψευση της κυβέρνησης ότι ουδέποτε υπήρξε σκέψη για ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών ΜΜΕ ή μετάθεση του ελέγχου τους στην περιφέρεια, ουσιαστικά έκλεισε μια περίοδος αγωνίας για το μέλλον της ιστορικής δημοτικής ραδιοφωνίας.
Μάλιστα ο Πρόεδρος της ΕΔΗΡΤΜΜΕΕ κ. Νικόλαος Ζεϊμπέκης, σε ανακοίνωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά: “Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιου, αναφορικά με αθηναϊκό δημοσίευμα που κάνει λόγο για δήθεν ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών ΜΜΕ. Οι δηλώσεις του κ. Υπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι απλά μας καλύπτουν, αλλά συντασσόμαστε απόλυτα μαζί του και με τις απόψεις που εκφράζει.
Παράλληλα, καταδικάζουμε απερίφραστα τον ανώνυμο συντάκτη του άρθρου, καλούμε την ιστοσελίδα typologies.gr να ανασκευάσει άμεσα, και να δημοσιεύσει αυτούσια την ανάρτηση του κ. Υπουργού από το Facebook και την ανακοίνωση μας, προκειμένου αν θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους”.

Η περίπτωση του ΑΜΒΡΑΚΙΑ 9,19


Να σημειώσουμε ότι ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Άρτας ΑΜΒΡΑΚΙΑ 9,19 δεν είναι ζημιογόνος και η λειτουργία του λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της ΑΔΑΕ ΟΤΑ, ενώ το πρόγραμμά του καλύπτεται από εθελοντές παραγωγούς της περιοχής και έχει εξοφλήσει πλήρως τις υποχρεώσεις του στις τρεις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων και το τέλος ραδιοφωνικής συχνότητας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα