18.8 C
Arta
7 Μαΐου 2024

“Αγιασμός των Υδάτων ” στη γέφυρα Tζαρή

Διαβάστε επίσης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε  και φέτος η τελετή   του “Αγιασμού των Υδάτων ” στον Άραχθο ποταμό, στη γέφυρα Tζαρή, στα Τζουμέρκα.

 Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ  μεγάλη  μιας και ο καλοκαιρινός καιρός την ευνόησε !      

Διοργανώθηκε  από τον Σύλλογο  Κεντρικών Τζουμέρκων “ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ” σε συνεργασία με τους Συλλόγους:  Κεντρικιωτών , Kρυονερίου,  Ροδαυγής, Απανταχού Ραμιωτών,  την Αδελφότητα  και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο ¨Η Αγία Μαρίνα¨.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τουμέρκων.

Μετά την κατάδυση του  Σταυρού  στα πεντακάθαρα νερά του Αράχθου,  ο πρόεδρος του  Συλλόγου  Κεντρικών Τζουμέρκων  ,  παιδίατρος Αντώνης Κοντός αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά είπε: 
“Καλώς ανταμωθήκαμε  και φέτος εδώ στην γέφυρα Τζαρή, στον Αγιασμό τον Υδάτων. Στον αγιασμό του Αράχθου για να τον προστατεύει ο θεός από αυτούς που θέλουν να τον καταστρέψουν κάνοντας και άλλα φράγματα.

Αφού κατορθώσαμε και  σώσαμε το ποτάμι μας ,  σήμερα το απολαμβάνουμε  και το χαιρόμαστε  να κυλάει ελεύθερα  εδώ κάτω από τη γέφυρα !

Καμαρώσαμε τα παιδιά μας που έπεσαν μέσα στα πεντακάθαρα νερά και ανέσυραν τον σταυρό !  Κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί  αν είχε γίνει  το φράγμα του Αγίου Νικολάου , διότι  τότε , εδώ από κάτω από τη γέφυρα,   δεν θα βλέπαμε  να κυλάει το  νερό, αλλά  τεράστιους σωλήνες που  θα διοχέτευαν το νερό από τον Αγιο Νικόλαο μέχρι  τη Φτέρη , όπου θα υπήρχε το εργοστάσιο παραγωγής  ρεύματος !

Μπορεί μεν η εταιρεία  που ήθελε να κάνει το φράγμα να έχει πτωχεύσει, αλλά υπάρχουν  και άλλοι κερδοσκόποι που πολύ θα ήθελαν να κάνουν ένα ακόμα φράγμα στον Άραχθο.

Εμείς όμως θα είμαστε πάντα εδώ και θα Φυλάμε Θερμοπύλες

!!

Τελειώνοντας ο κ. Κοντός είπε: ” Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Κεντριών Τζουμέρκων που πάντα  θέτει την εκδήλωση αυτή υπό την αιγίδα του.

Όλους τους συνδιοργανωτές  Συλλόγους των όμορων χωριών που βοήθησαν ,  με πρωτεργάτες τον εξωραϊστικό σύλλογο ¨ Η Αγία Μαρίνα¨ και  τον Σύλλογο  των  Απανταχού Ραμιωτών ¨Η Ράμια¨ !

Τα παιδιά της εταιρείας του rafting  “ALPINΕ  ZONE”  που ανέσυραν   τον σταυρό από τα παγωμένα νερά του Αράχθου!

 Τους Αιδεσιμότατους  Ιερείς που τέλεσαν τον Αγιασμό των Υδάτων .

Την Ελληνική Αστυνομία για την άψογη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος   του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων  κ. Χρήστος Χασιάκος στο χαιρετισμό του  είπε πως: ¨Είμαστε αποφασισμένοι   να διαφυλάττουμε  το πανέμορφο περιβάλλον της περιοχής μας¨ ! 

Για  την ανάγκη  προστασίας του πανέμορφου φυσικού περιβάλλοντος αναφέρθηκαν :  Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Γιώργος Αθανασούλας , ο Πρόεδρος του Δικηγορικού  Συλλόγου  Άρτας   κ. Μιχάλης Νικολάου , ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού  Συλλόγου Σκούπας   κ.  Κώστας Τσάπαλης    και ο Πρόεδρος των Απανταχού Ραμιωτών  κ. Γιάννης Τσίτσικας.

Ο ιερέας πατήρ Αθανάσιος Αθανασίου της ενορίας Ροδαυγής φόρεσε  σταυρουδάκια στο πλήρωμα της βάρκας  του Rafting που ανέσυραν τον Σταυρό!

Σε  όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε τσίπουρο και τσιπουρομεζέδες .
Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλο Ηπειρώτικο γλέντι στην ταβέρνα του Στέφανου Σφήκα στο Κρυονέρι !

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα