21.8 C
Arta
1 Μαΐου 2024

Απόστολος Γ. Τόδουλος: Ανοιχτή επιστολή στον πρ. Δήμαρχο κ. Τσιρογιάννη

Διαβάστε επίσης


Φίλες και Φίλοι.

Έχοντας το αναφαίρετο δικαίωμα, που μας παρέχει η δημοκρατία, να κρίνουμε τους εκάστοτε διοικούντες και σαν ελεύθερος και σκεπτόμενος πολίτης, που γεννήθηκε, ανατράφηκε και ζει σ’αυτήν την πόλη, αποφάσισα να γράψω και να δημοσιεύση αυτή την ανοιχτή επιστολή.
Αφορμή λοιπόν, γι’αυτήν μου την παρέμβαση, αποτέλεσαν οι αλλεπάλληλες βερμπαλιστικές δηλώσεις του αποτυχόντα στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές κ. Χρήστου Τσιρογιάννη.
Πρώην Δήμαρχε Αρταίων
κ. Χρ. Τσιρογιάννη

Παρακολουθώ πολύ καιρό τώρα, τις προ και μετεκλογικές δηλώσεις σου.
Αυτό που μου έχει μείνει σαν εντύπωση, είναι κυρίως μια αδικαιολόγητη έπαρση και μεγάλη αλαζονία για τα επιτεύγματά σου σχετικά με την βελτίωση της ζωής των Αρτηνών.
Είναι όμως πασιφανές ότι επιβεβαιώνεται η γνωστή παροιμία, “άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας”!!
Έτσι σαν γηγενής και μόνιμος κάτοικος αυτής της πόλης, όπως προείπα, δεν έχω αντιληφθεί, καμμία βελτίωση στην καθημερινότητά μου. Το αντίθετο θα’λεγα μάλιστα ότι συμβαίνει.
Γι’αυτό ίσως καλλίτερη γνώση κι επίγνωση της πραγματικότητας θα οφελούσε.
Εξ άλλου η Άρτα, όπως και κάθε πόλη, δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε περιουσία του.
Πιθανά δεν έγινε αντιληπτό και κατανοητό ότι οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται. Παρένθεση εδώ: (Δεί τον άρχοντα τριών μεμνήσθαι (= να θυμάται),
Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει
Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει.
Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει (Αγάθων, αρχαίος ποιητής).

Φίλες και Φίλοι
Η πόλη όπως και οι κάτοικοί της μένουν, θα μένουν και θα επιλέγουν, (σε πείσμα αλλότριων επιδιώξεων) αυτούς που νομίζουν σαν πλέον κατάλληλους κι αυτό τελευταία έκαναν, έκριναν κι επέλεξαν.
Δεν έχουν νόημα λοιπόν τα πολλά λόγια και οι άμεσες ή έμμεσες και μεμψίμοιρες κατηγορίες ότι θα μετανοιώσουν για την επιλογή τους.
Η μικροψυχία δεν αρμόζει σε κάποιον που εκλέχθηκε δυο φορές και για εννιά συναπτά χρόνια, να διοικήσει την πόλη.
Εξ άλλου ένας είχε κι έχει βάλει ψηλά τον πήχυ, αλλάζοντας την μορφή και την εικόνα της Άρτας κι αυτός είναι, ο αείμνηστος μέγας Κώστας Βάγιας, που παρόλα τα πολλά και σημαντικότατα έργα του, ουδέποτε είχε καταληφθεί από εγωισμό έπαρση και αλαζονία, γιατί απλά θεωρούσε αυτονόητη την προσφορά στον τόπο μας. Κύριε Τσιρογιάννη.
Καλό θα είναι λοιπόν να μην προσπαθείς άλλο να πείσεις για τα έργα σου, γιατί εν τέλει αυτή ήταν η αποστολή και η υποχρέωσή σου, δηλ. να προσφέρεις κι όχι να καρπωθείς οτιδήποτε.
Άλλωστε η προσφορά εμπεριέχει κυρίως ανιδιοτέλεια!
Κύριε πρώην Δήμαρχε.
Πρέπει να ξέρεις ότι η ταπεινοφροσύνη, αποτελούσε κι ακόμη αποτελεί και είναι αρετή.
Θυμήθηκα μια αναφορά σου στα λόγια του μεγάλου φιλοσόφου, διαχρονικού Σωκράτη ότι:
“τα άδεια σακκιά τα φουσκώνει ο αέρας, τα δε άδεια κεφάλια, η έπαρση”. Καλά ενθυμούμαι;
Εν κατακλείδι τα πολλά λόγια, λένε, είναι φτώχεια, τα δε “γενόμενα, ουκ απογίγνονται”, δηλ. ό,τι έγινε, δεν ξεγίνεται, δεν αλλάζει!
Κύριε Τσιρογιάννη,
Ο πολιτικός πολιτισμός, κάτι που κατά κόρον προεκλογικά είχες επικαλεσθεί, καλόν θα είναι να τον τηρήσεις και ν’ακολουθήσεις, απ’την θέση που οι Αρτηνοί σου επιφύλαξαν για την επόμενη πενταετία.
Αυτά λοιπόν ήθελα να επισημάνω προς το παρόν, ευχόμενος να μην υπάρξουν, ή προκύψουν αφορμές για συνέχεια, διότι όπως ο λαός λέει “κακό χωριό τα λίγα σπίτια” κι ότι κάποτε όλα βγαίνουν στο φως.
Κλείνοντας αυτή μου την παρέμβαση,
Εύχομαι σ’όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, μια χρονιά πιο φωτεινή, πολιτισμένη, πολύκαρπη και καλλίκαρπη, κυρίως δε, με Υγεία.

Χαίρετε και έρρωσθε.
(δηλ. Να είστε χαρούμενοι, γεροί και δυνατοί)

  1. ΙΑΝ.2024 Απόστολος Γ. Τόδουλος

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα