19.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Απάντηση του Υπουργού Υποδομών στην αναφορά του Γιώργου Στύλιου για τον δρόμο Αθαμάνιο-Θεοδώριανα

Διαβάστε επίσης

Εξετάζονται όλες οι δυνατότητες για να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση και η παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου Αθαμανίου-Θεοδωριάνων. Αυτό επισημαίνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην απάντησή του στον Γιώργο Στύλιο.

Ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας με αναφορά που κατέθεσε προς το Υπουργείο ζητούσε ενημέρωση για την εξέλιξη και την ολοκλήρωσή του έργου Αθαμανίου- Θεοδωριάνων. Οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου σημειώνουν πως έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος της εργολαβίας που φτάνει σε ποσοστό 75%. Ειδικότερα αναφέρουν πως έχει κατασκευαστεί πλήρως ο ισόπεδος κόμβος. Ενώ η παράκαμψη του Αθαμανίου έχει δοθεί στην κυκλοφορία από τις 13 Οκτωβρίου του 2023.

Στην απάντηση υπογραμμίζονται και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η εργολαβία με αποτέλεσμα τη μη έγκαιρη ολοκλήρωσή του δρόμου. Συγκεκριμένα η εκτέλεση του έργου διακόπηκε εννέα φορές. Με αφορμή τα παραπάνω ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Ο δρόμος Αθαμανίου-Θεοδωριάνων είναι ένα δύσκολο έργο. Η δημοπράτησή του χωρίς  μελέτες και σχεδιασμό ξεκίνησε λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019. Αποτέλεσμα ήταν οι συνεχείς καθυστερήσεις και αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού του έργου, που ξεπέρασε τα 8 εκατ. ευρώ. Τώρα το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί πλήρως ολοκληρωμένος ο δρόμος. Στηρίζω αυτή την προσπάθεια και είμαι δίπλα στους πολίτες. Θέλουμε τη σύνδεση των Θεοδωριάνων με την Άρτα μέσα από έναν ασφαλή δρόμο του 2024».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα