20.8 C
Arta
6 Μαΐου 2024

Τα τρακτέρ βγαίνουν στους δρόμους την 26 Γενάρη στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 16 Γενάρη στην Περιφέρεια Ηπείρου

Σε Πανηπειρωτική συγκέντρωση στην Περιφέρεια της Ηπείρου στα Ιωάννινα την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, με κύριο αίτημα την εισαγωγή των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου της Ηπείρου σε θέμα συζήτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αποφάσισε η Πανηπειρωτική σύσκεψη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συνδέσμου της Ηπείρου την Παρασκευή 12 Γενάρη στην Πανηπειρωτική σύσκεψη που θα έγινε στην Αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» στο Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας για να αποφασίσουμε τον συντονισμό των κινητοποιήσεων τους.


Κύριος ομιλητής και προσκεκλημένος ήταν ο Ρίζος Μαυρούδας, Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Λάρισας, ο οποίος και ενημέρωσε για τα μπλόκα που αυτήν την στιγμή έχουν οι αγρότες και συγκεκριμένα της Λάρισας και της Κατερίνης, εν αναμονή της συμμετοχής και άλλων αγροτικών οργανώσεων.
Στην συγκέντρωση μίλησαν πολλοί αγρότες και συνδικαλιστές, ενώ παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Γιάννης Γκολομάζος και ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Κώστας Παπασιώζος.
Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ κ. Βαγγέλης Μπέτσας, σε δήλωσή του στην “Α” ανέφερε ότι οι αγρότες στην Άρτα θα κατέβουν στους δρόμους με πρώτο παναρτινό συλλαλητήριο για το νέο έτος, την 26 Ιανουαρίου, οπότε τα τρακτέρ θα δώσουν το μήνυμα…
Να επισημάνουμε ότι η τελευταία χρονιά βρήκε τους αγρότες της Άρτας με πολλά βεβαιωμένα προβλήματα όπως η ακαρπία της ελιάς, η καταστροφή της παραγωγής εσπεριδοειδών και άλλων φρούτων από το έντομο «μαύρο ακανθώδη αλευρώδη» και περονόσπορος στα αμπέλια, τα οποία συνέβαλαν στον εκμηδενισμό του εισοδήματός τους, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους καλλιέργειας και το νέο φορολογικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα