16.8 C
Arta
9 Μαΐου 2024

ΞΕΝΙΑ: Δεκτή η ένσταση του Δήμου Αρταίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο

Διαβάστε επίσης

Οι πληροφορίες -προσεκτικά διασταυρωμένες- αναφορικά με την ένσταση του Δήμου Αρταίων ενώπιον του 7ου Τμήματος του Ελεγκτικού συνεδρίου για τον διαγωνισμό του ΞΕΝΙΑ, είναι ότι έγινε δεκτή. Αναμένεται η καθαρογραφή της απόφασης, προκειμένου να μπορέσει αρμοδίως να γίνει χρήση της.
Εν ολίγοις υπάρχει πλέον ένα έτοιμο και ώριμο έργο, το οποίο η νέα δημοτική αρχή και ο Χριστόφορος Σιαφάκας να μπορέσει να διεκδικήσει την χρηματοδότηση των 12 εκ. ευρώ του προηγούμενου ΕΣΠΑ!!!
Πλέον είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για το νέο δήμαρχο, καθώς θα πρέπει να επιλέξει την χρήση του κτιρίου, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει και την ανάδειξή του, αλλά και την πολιτική απόφαση να έχει λειτουργία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ.
Ο ίδιος έχει τις πολιτικές διαβεβαιώσεις και την υποστήριξη να τολμήσει να προτείνει την αλλαγή χρήσης του έργου, έτσι ώστε να μπορέσει να έχει τουλάχιστον μια μικτή χρήση, σε πρώτο στάδιο, αλλά και ίσως στην συνέχεια να γίνει αμιγής αξιοποίησή του ως ξενοδοχείο.
Υπάρχει μια κατευθυντήρια σκέψη για την πρόταση ΣΤΥΛΙΟΥ, που είχε επισημάνει την δυνατότητα να λειτουργήσουν χώροι φιλοξενίας, με τελική εξέλιξη την τουριστική δραστηριότητα του κτηρίου.
Το ερώτημα είναι αν υπηρεσιακά, τέτοιου είδους προσαρμογές από την τροποποίηση της αρχικής μελέτης, μπορούν να περάσουν και να θεωρηθούν εντάξιμα σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ή όχι. Είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον με τον μεγάλο ανταγωνιστή, που είχε το Υπουργείο Πολιτισμού, έχει γίνει και άτυπη συνάντηση με την κ. Μενδώνη, όπου ετέθησαν επί τάπητος τα θέματα αυτά και υπήρξε μια αρχική κατανόηση, η οποία δεν γνωρίζουμε πως μπορεί να μεθερμηνευτεί σε επίπεδο ρεαλιστικής πολιτικής.
Αυτά βέβαια είναι σκέψεις και ασκήσεις επί χάρτου: το θετικό της εξέλιξης είναι ότι ο Χριστόφορος Σιαφάκας, παίρνει μια προίκα ενός έτοιμου και ώριμου έργου, στην αρχή της θητείας του, το οποίο και μπορεί να κλείσει οριστικά την χαίουσα πληγή του αποκομμένου από την τοπική κοινωνία ΞΕΝΙΑ. Και στα δύσκολα θα φανεί πως θα την χειριστεί!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα