18.8 C
Arta
1 Μαΐου 2024

Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα των αγροτών

Διαβάστε επίσης

Όπως λένε και οι επιστήμονες η πιο μελαγχολική ημέρα του χρόνου, είναι συνήθως η 18 Ιανουαρίου, οπότε ας μην έχετε ιδιαίτερο άγχος, επειδή νιώθετε κάπως πιο βαριά και πεσμένοι αυτές τις ημέρες.
Εκτός από το γεγονός ότι οι γιορτές έφυγαν, οι μισθοί εξανεμίστηκαν και μια σειρά από υποχρεώσεις περιμένουν έξω από την πόρτα, σε συνδυασμό με τον καιρό που ελέω μεσούντος του χειμώνα γίνεται και πιο κρύος, δικαιολογείται μια τέτοια αίσθηση.
Περαιτέρω, εδώ στα τοπικά μας βλέπουμε ότι αρχίζει και η καθιερωμένη διαμαρτυρία των αγροτών, με μπλόκα και εκδηλώσεις, που όσο περνάει ο χρόνος εμείς οι αστοί ερχόμαστε πιο κοντά στην αναγκαιότητά τους.
Η οικονομία της περιοχής μας, τείνει να βασιστεί αποκλειστικά στην αγροτική παραγωγή κάθε είδους και κάθε οικογένεια πλέον έχει ένα εισόδημα ενισχυτικό από την αγροτική δραστηριότητα. Μπορούμε λοιπόν να αντιληφθούμε από πρώτο χέρι, πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για αυτούς που αποκλειστικά βιοπορίζονται από την αγροτική εκμετάλλευση.
Ιδίως όταν το σύνολο αυτών των ανθρώπων κυριολεκτικά με το κορμί τους, βγάζουν σε πέρας τον παραγωγικό κύκλο στο χωράφι τους ή στις επιχειρήσεις τους. Απαραίτητη λοιπόν και αναγκαία η ενσυναίσθηση στα προβλήματα του κλάδου, τα οποία είναι πολλά και απέχουν παρασάγγας από τις αγωνίες των άκαπνων από την πλατεία Κολωνακίου, που αντιμετωπίζουν τον αγροτικό τομέα ως παρία της τοπικής μας κοινωνίας, παρά το γεγονός ότι όπως το σύνολο των αρτινόπουλων σπούδασαν και πλούτισαν από τους καρπούς του κάμπου μας…

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα