15.8 C
Arta
9 Μαΐου 2024

ΑΠΟΨΗνά σημειώματα 20-1-2024

Διαβάστε επίσης

Συνεργασίες ήσσονος σημασίας

Καταγγέλει η ΛΑΣΥ ότι οι Περιφερειακοί συνδυασμοί που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (Ζούμπας) και το ΣΥΡΙΖΑ (Στέφος) έσπευσαν να υποστηρίξουν την Περιφερειακή αρχή Καχριμάνη στην Περιφερειακή Επιτροπή για την αλλαγή στον τόπο των συνεδριάσεων, έτσι ώστε να μην είναι στενεμένοι αφενός, αλλά να μπορεί να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις και το κοινό ή οι δημοσιογράφοι.
Μεγάλη δημοσιότητα, πήρε μια ήσσονος σημασία πολιτική απόφαση, εκτιμάμε πολλές φορές ότι οι σύμβουλοι στις συνεδριάσεις, θέλουν απλώς να βγαίνει η δουλειά τους και άλλωστε τα θέματα της ενημέρωσης ή της διαφάνειας μπορούν να διαφανούν και στις δημοσιεύσεις της Διαύγειας.

Συνεργασίες μείζονος σημασίας

Στα κρύα του λουτρού έμεινε η υποστηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ παράταξη στο τμήμα της Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, το ανεξάρτητο μέλος που εκλέχθηκε, τελικά δεν υποστήριξε τον πρώτο σε δύναμη συνδυασμό (αλλά με ίδιο αριθμό εκλεγμένων μελών στο συμβούλιο), αλλά τον δεύτερο υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία.
Εκεί λοιπόν, που υπήρχε μια αισιοδοξία στον χώρο, ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο στην Ήπειρο θα είχε … κεντροαριστερές αναφορές, έσβησε η ελπίδα για μια ακόμη τετραετία.
Για την ιστορία πάντως, κανένας από τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι από την Άρτα…

Συνεργασίες που δεν προχώρησαν

Για το περίφημο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης των μαθητών των Δημοτικών της Άρτας είχε προετοιμαστεί από τον τότε αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Σωτήρη Χρηστούλη, η λειτουργία του Κολυμβητηρίου, καθώς σύμφωνα με την πρόσκληση της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, θα ξεκινούσε η διαδικασία στις 9 Ιανουαρίου 2023.
Γι’αυτό και φούλαραν τα ντεπόζιτα του κολυμβητηρίου (με πετρέλαιο θέρμανσης) πολλών χιλιάδων ευρώ και έγιναν οι απαραίτητες τεχνικές διορθώσεις για να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές…
Όμως τελικά από την Α’βάθμια Εκπαίδευση μεταφέρθηκε η έναρξη του προγράμματος για τους ανοιξιάτικους μήνες, με αποτέλεσμα η νέα δημοτική αρχή να τρέξει για το… κοινό την χρήση του Κολυμβητηρίου.
Περνούν όμως οι ημέρες και το πετρέλαιο τελειώνει και μένει να δούμε αν γρήγορα θα υπάρξει προϋπολογισμός για την προμήθεια που απαιτείται για την λειτουργία του κοστοβόρου καυστήρα…

Συνεργασίες που συνεχίστηκαν…

Είδαμε μια ανάρτηση του πρώην δημοτικού συμβούλου (και τ. Γενικού Γραμματέα) του Δήμου Αρταίων Κώστα Ζέρβα, από την σελίδα του Δήμου Αρταίων όπου αναφέρεται πως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής θα φιλοξενηθεί στην Άρτα, με ημερομηνία του δελτίου τύπου από τον Ιούνιο του 2023… Είδαμε και στην φωτογραφία τον Χρήστο Τσιρογιάννη Σ με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, κ. Γιώργο Βαϊόπουλο, τον Γραμματέα, κ. Λάμπρο Κωνσταντή και με τον εκπρόσωπο του Αθλητικού Σωματείου «ΑΣ ΠΥΡΡΟΣ» Χάρη Παπάζογλου. Ο Κώστας Ζέρβας, ουσιαστικά επεσήμανε ότι το πρωτάθλημα ήταν έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, σε απάντηση του δελτίου τύπου της 15η Ιανουαρίου 2024, όπου αναφερόταν πως συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής, κ. Γιώργο Βαϊόπουλο, τον Γραμματέα, κ. Λάμπρο Κωνσταντή και με τους εκπροσώπους του Αθλητικού Σωματείου «ΑΣ ΠΥΡΡΟΣ», είχε ο Δήμαρχος Αρταίων, κ. Χριστόφορος Σιαφάκας.
Τι να κάνουμε; Το κράτος συνεχίζεται… Να επισημάνουμε ότι εν πολλοίς εμείς τα ίδια πρόσωπα σχεδόν είδαμε και στις δυο φωτογραφίες, με μόνη διαφορά τα πρόσωπα των δημάρχων, αλλά και το γεγονός ότι μάλλον επί Τσιρογιάννη είχαν καλύτερη φωτογραφική μηχανή.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα