14.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Ε. Κοσσυβάκη: Με προβλήματα ξεκινάει η νέα αυτοδιοικητική περίοδος στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

Διαβάστε επίσης

Η νέα αυτοδιοικητική περίοδος για τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη ξεκινάει δυστυχώς με προβληματικές μεθόδους λήψης των αποφάσεων αλλά και απουσία ενημέρωσης των πολιτών, δείχνοντας τις δημοκρατικές αντιλήψεις του Δημάρχου αλλά και την απαξίωση προς τα όργανα των Κοινοτήτων. Με αφορμή το έγγραφο για το Τεχνικό πρόγραμμα & την πρώην ΣΑΤΑ επέλεξε την τακτική «όσο λιγότερο συζητάμε τόσο καλύτερα», αντί να προχωρήσει σε λαϊκές συνελεύσεις , σε προγενέστερο χρόνο, φοβούμενος την ανάδειξη των ανεπαρκειών και των σοβαρότατων προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν επί θητείας του.

Μετά από εννέα χρόνια στην Διοίκηση του Δήμου δεν θεώρησε σκόπιμο να ορίσει Γραμματέα για τις συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων και να ενημερώσει τι έγιναν οι προτάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων των προηγούμενων ετών, γιατί δεν δουλεύτηκε η ΣΑΤΑ τόσων χρόνων, για ποιο λόγο έχει εγκαταλειφθεί ο Δήμος, για ποιο λόγο απεντάσσονται έργα προηγούμενων χρόνων.

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τον Δήμαρχο Γεωργίου Καραϊσκάκη, για πιέσεις των Τοπικών Συμβουλίων που ζητούν την εφαρμογή του Νόμου και την τήρηση της σχετικής νομοθεσίας για τις συνεδριάσεις των Τ.Σ. Δεν θα επιτρέψουμε απειλές όπως αυτές που απηύθυνε το στέλεχος της παράταξής του και Πρόεδρος Τ.Σ. Άνω Καλεντίνης, σε τοπικό Σύμβουλο της παράταξης μας, λέγοντας: «θα σε διαγράψουμε από μέλος του τοπικού, δεν θα συνεδριάζει ποτέ το Τοπικό και τις αποφάσεις θα τις παίρνει μόνος του ο Δήμαρχος» κ.α.

Όπως λέει και ο σοφός λαός μας «Ο λύκος τρίχα αλλάζει και όχι τομάρι». Δεν μπορεί να αναθεωρήσει και να υπερβεί τις συνήθειες χρόνων! Καλούμε τον Δήμαρχο να συμβουλέψει τα στελέχη της παράταξης του για τις διαδικασίες, να προβεί σε εφαρμογή του νόμου για την λειτουργία των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων και να μεταφέρει αρμοδιότητες σε αυτά.

Η παράταξη μας «Ορεινών Συμφωνία» και τα στελέχη της, πιστεύουμε στην διαφάνεια, στην ενημέρωση των πολιτών, στις λαϊκές συνελεύσεις και τέλος στην ενίσχυση του ρόλου των Κοινοτήτων. Αυτή είναι η δύναμη σήμερα, το τοπικό και αποτελεί βασικό μοχλό δημοκρατικής και αποκεντρωμένης έκφρασης των δημοτών, για την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη των ανθρώπων των χωριών μας και για αυτά θα παλέψουμε!

Ελευθερία Κοσσυβάκη, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ορεινών Συμφωνία»

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα