20.8 C
Arta
1 Μαΐου 2024

Με ανεκτικότητα στηνδιαφορετική άποψη

Διαβάστε επίσης

ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ

Εδώ και πολύ χρόνο έχει αρχίσει ένας ατέρμονος διάλογος αναφορικά με τους γάμους των ομοφύλων και την τεκνοθεσία. Είναι ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό και σε μεγάλο βαθμό ευαίσθητο για κάθε κοινωνία και όχι μόνο για την Ελληνική.
Είναι επίσης σημαντικό ότι υπάρχει μια μεγάλη σύγκρουση τόσο σε επίπεδο θέσεων και απόψεων στον δημόσιο διάλογο, αλλά και μια σύγκρουση στον εσωτερικό μας κόσμο, καθώς συγκρούονται πεποιθήσεις και απόψεις, στερεότυπα και νεωτερισμοί, που όλους μας δυσκολεύουν στην τελική απόφαση για την στάση που οφείλουμε να έχουμε απέναντι σε μια τέτοια διαδικασία.
Είναι λογικό ότι σε ζητήματα που έρχονται σε σύγκρουση με τις πεποιθήσεις μας (απ’όποια πλευρά κι αν το δει κανείς) είναι σκληρός ο εσωτερικός διάλογος, αλλά αυτό σημαίνει και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: ότι πρέπει να είμαστε ανεκτικοί και με σοβαρή στάση απέναντι σε όσους έχουν μια διαφορετική άποψη από εμάς.
Το θέμα με τα ομόφυλα ζευγάρια είναι αλήθεια ότι δεν πρόκειται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την ελληνική κοινωνία, ίσως να βελτιώσουν την ζωή κάποιων ανθρώπων, που νομικά είναι στο περιθώριο. Είναι όμως μια δοκιμασία για την ελληνική κοινωνία να συζητάει και να αποφασίζει για ένα ζήτημα, το οποίο είναι ταμπού, όπως και όλα αυτά τα σχετικά θέματα έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.
Σε κάθε περίπτωση όμως, σε αυτά τα ζητήματα, αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε αλληλοκατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις από εμάς. Και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αυτό θα είναι η μεγάλη νίκη της κοινωνίας…

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα