13.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Ένδυμα ψυχής –Αρτινών Ενδυμασίες

Διαβάστε επίσης

Παρουσίαση Παραδοσιακής φορεσιάς Ν. Άρτας

Στα πλαίσια της προστασίας της λαϊκής παράδοσης και της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας ο σύλλογός “Το Σκοπευτήριο” την 27 Ιανουαρίου ημέρα Σάββατο και ώρα 7μ.μ στην αίθουσα Διώνη διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ένδυμα ψυχής –Αρτινών ενδυμασίες». 

Οι παραδοσιακές φορεσιές είναι κειμήλια της Ιστορίας, υλικές και πνευματικές αξίες του παρελθόντος που τις κουβαλάμε στο παρόν. Για την ταυτότητα και την σπουδαιότητά   τους θα μιλήσουν καταξιωμένοι μελετητές της λαϊκής παράδοσης.

  • Λαογραφική έρευνα – παρουσίαση παραδοσιακής φορεσιάς από τον κ. Κομζιά  Γεώργιο, εκπαιδευτικό, που ασχολείται με την έρευνα, την καταγραφή και την διδασκαλία παραδοσιακών χορών καθώς και τη συγγραφή  βιβλίων.
  • Η παραδοσιακή φορεσιά ως αποκρυστάλλωμα του πολιτισμού.

Εισήγηση από την κ. Καρανικόλα- Τσουβέλα Ελένη , εκπαιδευτικό Dr. Λαογραφίας.

Θα είναι τιμή και χαρά για εμάς να παρευρεθείτε στη πολιτιστική μας εκδήλωση, να ανασύρουμε μνήμες από το παρελθόν και να θαυμάσουμε περίτεχνες αυθεντικές φορεσιές μιας άλλης εποχής (επί σκηνής).

                                                 Για ΔΣ του συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                                                                                 Η Γενική Γραμματέας

Θωμάς Καραμπούλας                                                                           Γιάννα Λιάκου-Γεωργούλα

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα