14.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροκτηνοτρόφων

Διαβάστε επίσης

Μονόδρομος και στην περιοχή μας, οι οργανωμένες κινητοποιήσεις των αγροτών. Πανελλαδικά, ο συντονισμός των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων κορυφώνεται.

Απέναντι στην ακρίβεια και την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, λόγω ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, ζωοτροφών, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, οι αγρότες κινδυνεύουν με αφανισμό και οι αγροτικές περιοχές, όπως και ο νομός Άρτας, με περαιτέρω φτωχοποίηση, εγκατάλειψη και ερήμωση.

Επιπλέον, το αστικό κράτος-εχθρός, αφήνει σταθερά επί δεκαετίες απροστάτευτη την αγροτική παραγωγή και το βιος των αγροτοκτηνοτρόφων ,στο έλεος των φυσικών καταστροφών, χωρίς καμία μέριμνα για αντιπλημμυρικά έργα, αντιπυρική προστασία και την πρόληψη και καταπολέμηση φυτοζωονόσων, μεταφέροντας και σ’ αυτό το πεδίο τη λογική της ατομικής «ευθύνης». Ειδικά στο νομό μας, οι αγρότες το ζουν τα τελευταία χρόνια με την επέλαση του μαύρου αλευρώδους, την ακαρπία στην ελιά και στο ακτινίδιο, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι, οι κτηνοτρόφοι το ζουν με τις χαμηλές τιμές στο γάλα.

Παράλληλα, δείχνει τα δόντια της καταστολής, όπως άλλωστε και σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων.

Οι αγρότες του νομού μας, όπως και πανελλαδικά, αγωνίζονται και διεκδικούν πρώτα απ’ όλα, να μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.

Στηρίζουμε λοιπόν, τα δίκαια αιτήματά τους: 

  • Για την πλήρη αποζημίωσή τους από την καταστροφή της παραγωγής λόγω φυσικών φαινομένων και ακαρπίας.
  • Για κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους.
  • Για γενναίες μειώσεις σε ρεύμα και αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Για έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

Στηρίζουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις και καλούμε όλον τον αρτινό λαό να υποστηρίξει και να συμμετέχει.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΤΑΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα