23.8 C
Arta
11 Μαΐου 2024

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΌ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οδηγούν σε απόλυση χιλιάδες εργαζομένους στους τομείς της καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης, οι οποίο εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Με σημερινή απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου στον δρόμο της απόλυσης οδηγούνται άμεσα 10 εργαζόμενοι στον τομέα της σίτισης, αφού πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης παροχής αυτών των υπηρεσιών από εργολαβική εταιρεία

Μετά από 8 χρόνια διεκδικήσεων και αγώνων, μετά από 8 χρόνια με τους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας σε εργασιακή ομηρία, αφού τα νομοθετήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ημερομηνία λήξης το 2019, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πιστή στο δόγμα της αγοράς, πιστή στους μεγαλοεργολάβους που εξυπηρετεί, έρχεται και «τελειώνει» οριστικά το ζήτημα αυτό: δεν νομοθετεί ούτε για παράταση πέρα τις 31 Μαρτίου 2024, ούτε για νέους διαγωνισμούς ΣΟΧ, ούτε για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. 

Ο δε Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ( και όχι μόνο αυτός) εμπαίζει στα ΜΜΕ τους εργαζόμενους αυτούς λέγοντας ότι θα προτρέψει τους εργολάβους να προσλάβουν το ίδιο προσωπικό. Ενώ ξέρει πως ούτε μπορεί να το κάνει, ούτε υπάρχουν όροι που να μπορούν να εξασφαλίσουν τέτοια εξέλιξη και η αλήθεια είναι ότι ούτε ΘΕΛΕΙ να το κάνει. 

Αυτή είναι η «αναγνώριση» της προσφορά των εργαζόμενων στο ΕΣΥ από την κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή είναι η αντιμετώπιση του ΕΣΥ οι μονάδες του οποίου αφήνονται να καταρρεύσουν σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να δοθούν βορρά στους ιδιώτες που επιχειρούν με την υγεία του λαού.

Τέλος να πούμε ότι αποδεδειγμένα οι εργολάβοι κοστίζουν περισσότερο από τους εργαζόμενους με ΣΟΧ. Τρανό παράδειγμα ο διαγωνισμός για την σίτιση στο δικό μας Νοσοκομείο. Αυτή την στιγμή το ετήσιο κόστος για αυτούς του 10 εργαζόμενους είναι 99.000,00 ευρώ, ενώ το κόστος για την σύμβαση με τον εργολάβο είναι 142.000,00 ευρώ. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν πτοείται: θέλει να δώσει τις υπηρεσίες αυτές σε εργολάβους και αυτό κάνει στεγνά και ανενδοίαστα. Αυτή είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του δημόσιου χρήματος από την πλευρά της κυβέρνησης. 

Εδώ και τώρα απαιτούμε καμία απόλυση εργαζομένων και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.-

Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία
Άρτα 30 Ιανουαρίου 2024
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα