19.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλο Μαρινάκη

Διαβάστε επίσης

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ – Αρμόδιο σε θέματα Τύπου κ. Παύλο Μαρινάκη, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, ενώ συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας – Ενημέρωσης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης.

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν στον κ. Μαρινάκη από τον Πρόεδρο της Ε.Ι.Ε.Τ. κ. Αντώνη Μουντάκη τα θέματα που απασχολούν τον εβδομαδιαίο Περιφερειακό Τύπο: 

1. Άρθρο 26 Ν. 5005/2022. 

2. Εξαίρεση του Περιφερειακού Τύπου από την υποχρέωση πρόσληψης Διευθυντή Σύνταξης, από τον Απρίλιο 2024.

 3. Οριστική λύση στις συνεχείς παρατάσεις στη δημοσίευση των υποχρεωτικών καταχωρήσεων.

4. Επιστροφή εισφορών στον ΕΔΟΕΑΠ (έτους 2022) και καταβολή του υπολοίπου ποσού (50%) ενίσχυσης της αύξησης του κόστους χαρτιού (για το έτος 2022).

5. Ψηφιακή Αναβάθμιση περιφερειακών εφημερίδων.

6. Ψηφιοποίηση αρχείων.

7. Ένταξη ιδιοκτητών εφημερίδων που απασχολούν κάτω των 5 εργαζόμενους στις παροχές του ΕΔΟΕΑΠ.

8. Διανομή εφημερίδων μέσω ΕΛΤΑ. 

Αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. για την συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, τόνισε ότι: «Πρέπει να μπουν κανόνες στον Περιφερειακό Τύπο και να τηρηθούν. Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα, ωστόσο θα υπάρξει και συνέχεια καθώς δεν γίνεται οι εφημερίδες με ιστορία, μεγάλη προσφορά στις τοπικές κοινωνίες και μακρά διαδρομή στον χώρο να μπαίνουν στο ίδιο «τσουβάλι» με εφημερίδες – «σφραγίδες». Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ και τις επόμενες χρηματοδοτήσεις και όταν ανοίξουμε την επόμενη συζήτηση για χρηματοδοτήσεις θα καταλάβετε τι λέω». 

Από τον Πρόεδρο της ΕΙΕΤ τέθηκε ακόμη η πρόταση για τη διοργάνωση ημερίδας στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Ενημέρωσης όπου θα τεθούν όλα τα παραπάνω θέματα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (Υπουργείων, ΕΦΚΑ, ΕΔΟΕΑΠ, ΕΛΤΑ κ.α. φορέων). 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν όλα τα μέλη του Δ.Σ., ήτοι: Αντώνης Μουντάκης (Πρόεδρος), Σταύρος Μάτσης (Α’ Αντιπρόεδρος), Διονύσης Τριανταφύλλου (Β’ Αντιπρόεδρος), Νίκος Σουρλόπουλος (Γενικός Γραμματέας), Γιώργος Αργυρίου (Ειδικός Γραμματέας), Άγγελος Βασίλαινας (Ταμίας) και Παντελής Κυδώνης (Μέλος) 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα