17.8 C
Arta
28 Απριλίου 2024

«Αρτινών Συνεργασία»: Χωρίς τη νόμιμη εκπροσώπηση γυναικών, συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑ

Διαβάστε επίσης

 «Πρώτη φορά στην ΔΕΥΑΑ, απολύεται έμπειρη εργαζόμενη από μονογονεϊκή οικογένεια». 

Μία άσχημη εξέλιξη, ενδεικτική ωστόσο της «υπεράνω όλων» συμπεριφοράς της νέας δημοτικής αρχής στα κοινά πράγματα, περίμενε τις προηγούμενες ημέρες την ΔΕΥΑΑ. 

Έτσι με μια «αδικαιολόγητη» πρεμούρα και βιασύνη, ο Δήμος Αρταίων προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες σε συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΔΕΥΑΑ, χωρίς την προβλεπόμενη ποσόστωση γυναικών όπως ο νόμος ορίζει. Και σε αυτό το πρώτο συμβούλιο τα θέματα που μονοπώλησαν, ήταν η μη ανανέωση της σύμβασης σε έμπειρους συνεργάτες τοπικούς ελεύθερους επαγγελματίες της επιχείρησης, προκειμένου να βολέψουν «τα δικά τους παιδιά». Μάλιστα για πρώτη φορά στην ΔΕΥΑΑ απολύεται έμπειρη εργαζόμενη από μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά που σπουδάζουν. Κανένας Δήμαρχος και Πρόεδρος μέχρι τώρα, δεν έχει απολύσει ποτέ εργαζόμενο στην ΔΕΥΑΑ.

Ωστόσο χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από τοποθέτηση του επικεφαλής της «Αρτινών Συνεργασία» Χρήστου Τσιρογιάννη σχετικά με την ποσόστωση των γυναικών στο ΔΣ της ΔΕΥΑΑ, η Δημοτική Αρχή παραδέχτηκε το λάθος της και άλλαξε την σύνθεση της επιτροπής, καλύπτοντας την αναγκαία ποσόστωση των φύλων. Όσον αφορά τις ερωτήσεις σχετικά με τις απολύσεις ο Προέδρος της ΔΕΥΑΑ κ.Καραγεώργος , πέταξε την μπάλα στην κερκίδα.

Είναι βέβαιο πλέον ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα λάβει διοικητικά μέτρα εναντίον της ΔΕΥΑΑ, καθώς η μη αναλογική εκπροσώπηση κάθε φύλου καθιστά παράνομη κάθε απόφαση της δημοτικής επιχείρησης, που έχει ληφθεί μέχρι τώρα. Προκειμένου να τηρηθούν τα νόμιμα, η «Αρτινών Συνεργασία» κατέθεσε σχετική προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας. 

Πρόκειται για μια ακόμη αρνητική εξέλιξη αναφορικά με την ΔΕΥΑΑ, μετά και την πλουσιοπάροχη αμοιβή του Προέδρου της, αλλά και μια απόδειξη της νοοτροπίας που έχει αρχίσει να εγκαθίσταται μέσα στο Δημαρχιακό Μέγαρο: χαλιφάτα και υπεράνω όλων συμπεριφορές που δεν σέβονται ούτε θεσμούς, ούτε παραδόσεις, ούτε πρόσωπα, ούτε οικογένειες.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα