20.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Φωτογραφικός Περίπατος και ομαδικότητα 

Διαβάστε επίσης

Γράφει:  η Χριστίνα Μπίζα

Φωτογραφικό περίπατο πραγματοποίησαν την Κυριακή το πρωί οι Φίλοι του Παραποτάμιου Πάρκου της Άρτας. Μία ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων οι οποίοι εθελοντικά προσπαθούν να αφήσουν ένα θετικό αποτύπωμα θέτοντας το μικρό ή το μεγάλο τους λιθαράκι σε έναν τόπο διεξόδου όπως είναι το Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας.

Τα βήματα οδηγούν στην είσοδο όπου γίνεται τα αρχικό αντάμωμα. 

Ο κ. Βασίλης Ζιώβας με την μαχητικότητα που τον διακρίνει όλα του τα χρόνια, κατέστησε σαφές ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από την πλευρά των Φίλων του Παραποτάμιου Πάρκου της Άρτας ώστε να συμβάλει στο να λυθούν τα οποία προβλήματα και να γίνει ένας χώρος ευχάριστος με δυνατότητα πρόσβασης για όλους και να τον χαίρονται όλοι.

Αναφέρθηκε  κατά την ολιγόλεπτη τοποθέτηση του στην είσοδο του χώρου και στην επίσκεψη του Δήμαρχου Αρταίων κ. Χ. Σιαφάκα  στο Πάρκο ο οποίος διαπίστωσε εκτός των άλλων και  ανάγκη κατασκευής ράμπας πρόσβασης για άτομα με ειδικές, καθώς και για καροτσάκια μωρών, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. 

Απέφυγε ο κ. Ζιώβας να αναφερθεί σε άλλα προβλήματα.

Όταν αρχίζει ο περίπατος τα μάτια κοιτάζουν ολόγυρα και οι αισθήσεις αχόρταγα προσπαθούν να ευεργετηθούν από αυτή την αυθόρμητη πρωτοβουλία αλλά και την ομορφιά που μόνο η φύση μπορεί να προσφέρει.

Μία υπέροχη λιακάδα διευκολύνει τις ανθρώπινες προσεγγίσεις ώστε να υπάρξει λυτρωτική χαλάρωση από το φορτίο που ο καθένας από εμάς φέρει από την πορεία της ζωής. 

Εντελώς αυθόρμητα εμφανίζει και δημιουργική αποτύπωση μέσω του φωτογραφικού φακού όλων όσων συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε Παραποτάμιο Πάρκο στην Άρτα.

Βλέπει κανείς όλα αυτά που υπάρχουν, που είναι και θετικά και αρνητικά. Βλέπει και την περιποίηση, τις ελείψεις, αλλά και κάτι από ζούγκλα.. 

Δεν αποφεύγει ο νους τον πειρασμό να μπει η καρδιά στη διαδικασία της δημιουργικής ομαδικής παρέμβασης και στόχευσης εκεί όπου οι αστοχίες διαταράσσουν τις ισορροπίες. 

Εικόνες στη μνήμη από ταξίδια σε Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν προσθέσει στη φαρέτρα των θέλω μας αυξημένες όμορφες απαιτήσεις, ανεβάζοντας τον ποιοτικό πήχη και για τη δική μας πόλη γιατί δεν είναι όλη μας η ζωή η οδός Σκουφά..

Ο φωτογραφικός Περίπατος στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας μετά τις συζητήσεις γνωριμίας, όπου χρειαζόταν μεταξύ των Φίλων του Παραποτάμιου Πάρκου της Άρτας, διαδέχθηκε η λύπη όταν τα βήματα οδηγήθηκαν στο ποταμάκι ψηλά εκεί απέναντι από τη Βλαχέρνα με θέα το Πέτα έδρα του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Εκεί τα βάτα στο σημείο εμφάνισαν καλυμμένο με άγρια βλάστηση ένα πανέμορφο κομμάτι όπου δίπλα είχε εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά το περασμένο καλοκαίρι. 

Μπορεί η συγκεκριμένη πλευρά με τις κατάλληλα μελετημένες  κινήσεις από την πλευρά του Δήμου να αποτελέσει ένα ακόμη ξεχωριστό  χώρο γαλήνιας χαλάρωσης αλλά και δημιουργίας.

Ο καθαρισμός στις όχθες του ποταμού μέσα στο Πάρκο και η μελετημένη διαμόρφωση του χώρου με φράχτη προστασία για τα παιδιά και τοποθέτηση από παγκάκια με σκίαστρα για το ήλιο και την βροχή, σε αρμονία με το περιβάλλον, θα αναδείκνυε και άλλες δυνατότητες. 

Το σημείο είναι υπερυψωμένο αμφιθεατρικά κοιτάζοντας προς την Άρτα όπου αντικρίζει κανείς μία μοναδική ομορφιά να καθρεπτίζεται στα νερά της λίμνης.

Η διαμόρφωση του χώρου θα μπορούσε να προσφέρει διέξοδο και στους πολλούς και άξιους καλλιτέχνες που διαθέτει η περιοχή ώστε να αποτυπώνουν με ευχαρίστηση πάνω στο μουσαμά ή το χαρτί ή όπου αλλού επιλέγουν, κάποιες από τις εμπνεύσεις της στιγμής, στο φυσικό περιβάλλον. 

Να εργαστούν επίσης περισσότερες ώρες πάνω στα έργα τους απολαμβάνοντας το καφέ ή ο αναψυκτικό τους στο καθαρό αέρα χωρίς τους κινδύνους που υπάρχουν από τα χρώματα κατά την δημιουργία σε κλειστούς χώρους.

Κατάλληλα διαμορφωμένα κιόσκια θα διευκόλυναν επίσης εκτός των καλλιτεχνών, και  παιδιά  αλλά και ηλικιωμένους να χαλαρώσουν παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια αλλά και απολαμβάνοντας απλά την κουβέντα κοντά στη φύση.

Ένα μικρό κυλικείο   με προσιτές τιμές για τους πολίτες θα ολοκλήρωνε την ευχαρίστηση για όσους αποφασίζουν εκτός από τον απλό περίπατο να παραμείνουν στο Πάρκο όσο περισσότερο το επιθυμούν.

Εκεί που η φαντασία χαράζει δρόμους έρχεται η πραγματική εικόνα και υποδεικνύει τις επόμενες κινήσεις που δεν είναι άλλες από την προστασία των αδέσποτων ζώων και ίσως την ασφαλή απομάκρυνσή τους, αλλά και την ασφάλεια των περιπατητών, ώστε όλοι να είναι με σεβασμό, ευχαριστημένοι.

 Η προστασία  της καθαριότητα του χώρου, μετά τον περίπατο με τα κατοικίδια των επισκεπτών είναι περισσότερο από απαραίτητη. 

 Η δημιουργία ενός ποδηλατοδρόμου για παιδιά εφόσον βέβαια δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας θα μπορούσε να είναι μία ακόμη ιδέα για σκέψη…. 

Το καφεδάκι ξεκούρασης αφήνει τα μάτια να ταξιδέψουν ψηλά προς το Πέτα αλλά και τα πανέμορφα βουνά μας. 

Διαθέτουμε σαν Νομός πλούσια προίκα ομορφιάς, ιστορίας, μνημείων με εξαιρετικές διεξόδους στο βουνό αλλά και στη θάλασσα, με λίμνες όπως η λίμνη Πουρναρίου,  αλλά και πανέμορφα ποτάμια. 

 Μία συνολική χάραξη από όλους τους Δήμους με ομαδικό πνεύμα, μιας τουριστικής πυξίδας καθοδήγησης και διευκόλυνσης για τους επισκέπτες που θα τους ξεναγεί και θα τους υποδεικνύει όλες τις προεκτάσεις και γνωριμίας της ποιότητας,  προς σύγχρονες και παραδοσιακές κατευθύνσεις  του τόπου μας, θα προσέφερε ανακούφιση και χαρά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που επισκέπτες εκμεταλλευόμενοι τον ορεινό τουρισμό τώρα το χειμώνα, αναζητούν νέες προτάσεις για να γεμίσουν το ελεύθερο  χρόνο τους προμηθευόμενοι τρόφιμα  από την Άρτα αφού και ο καιρός διευκολύνει τις περιηγήσεις.

Θέλουν να δουν  ποια είναι τα χαρακτηριστικά αξιόλογα σημεία επίσκεψης τόσο στο Δήμο Αρταίων όσο και στους γειτονικούς Δήμους και αισθάνονται μπερδεμένοι αφού δεν ξέρουν που πραγματικά να πάνε. 

Εκεί είναι που η οργάνωση θα πρέπει να βελτιώσει τους μηχανισμούς δημοσίων σχέσεων αλλά και να συγκεκριμενοποιήσει το χαρακτηριστικό αποτύπωμα της κάθε περιοχής, είτε αυτό είναι η ιστορικότητα, η παραδοσιακή οικιστική ανάπτυξη, η τοπική κουζίνα η φυσική ομορφιά, τα σπορ ή οτιδήποτε άλλο, με τη δημιουργία ανάλογων υποδομών στους Δήμους,  ώστε να αυξηθεί η ποιοτική και μαζική  επισκεψημότητα όλο το χρόνο, στο σύνολο του Νομού.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα