15.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Ανανέωση, που χρειαζόταν!

Διαβάστε επίσης

Μια από τις θετικές ειδήσεις της εβδομάδας είναι και η προσπάθεια που γίνεται από τη νέα δημοτική αρχή για την ενίσχυση της τουριστικής επισκεψιμότητας στον Δήμο μας. Και μπορούμε να πούμε, χωρίς διάθεση επικριτικής αναφοράς, ότι αν είναι ένα πράγμα που φαίνεται να έχει σημασία είναι ότι μετά από πολλά χρόνια με το ίδιο πολιτικό προσωπικό, βλέπεις νέα άτομα, όπως π.χ. η Μαίρη Λιγούρα με την διάθεση για προσφορά και διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων.
Πραγματικά, αν υπήρχε ένα θέμα που κούρασε την προηγούμενη δημοτική αρχή, που είχε να διαχειριστεί εκείνον τον απελπιστικό νόμο της απλής αναλογικής, είναι το γεγονός ότι η διαχείριση των πολιτικών πραγμάτων του Δήμου μας, λάμβανε χώρα από συγκεκριμένα λίγα άτομα, τα οποία έπρεπε να καλύψουν κυκλικά πολλές φορές όλες τις θέσεις ευθύνης στον Δήμο Αρταίων.
Είχε δημιουργηθεί μια ομάδα, που λειτουργούσε με όρους μπασκετικής ορολογίας, καθώς το rotation στην διαδικασία της αλλαγής των θέσεων έδινε την εντύπωση ότι είχες μπροστά σου τα ίδια πρόσωπα, με άλλες αρμοδιότητες.
Αυτό ήταν μια κατάσταση, που δεν κούραζε μόνο τους ίδιους τους Αντιδημάρχους, αλλά και τους πολίτες της Άρτας, οι οποίοι έβλεπαν απέναντί τους πρόσωπα, που έχαναν το ενδιαφέρον τους για να διακριθούν ή να κάνουν κάτι το διαφορετικό, καθώς η πολιτική θέση ευθύνης ήταν κάτι το …δεδομένο και σε μεγάλο βαθμό υποχρεωτικό.
Όπως έλεγε και ο Βύρων Πολύδωρας «ποινή εκτίω» για τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και της διαχείρισης της καθημερινότητας του Δήμου Αρταίων και με τα πολλά προσωπικά προβλήματα των πολιτών του.
Έτσι λοιπόν δεν είναι περίεργο ότι τα νέα πρόσωπα δίνουν και μια αισιόδοξη ματιά στα πράγματα, κυρίως επειδή είναι νέα άτομα ηλικιακά, αλλά επειδή έχουν μια άσβεστη φλόγα να κάνουν πράγματα για την Άρτα και τους κατοίκους της, γεγονός το οποίοι δίνει και όλους εμάς που ασχολούμαστε με την καταγραφή και παρατήρηση της καθημερινότητας, μια ευχάριστη νότα αισιοδοξίας για το καλύτερο και για την συνέχιση της προσφοράς στον τόπο μας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα