14.8 C
Arta
29 Απριλίου 2024

Εγκατάσταση συστήματος ελέγχου πρόσβασης στους πεζόδρομους 

Διαβάστε επίσης

Στόχος η ασφάλεια και ο σεβασμός προς τους κατοίκους

Η συνάντηση και  επιτόπια επίσκεψη του Δημάρχου Αρταίων, κ. Χριστόφορου Σιαφάκα και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, κ. Κώστα Eλευθεριάνου σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του open mall στο κέντρο της πόλης, φέρνει μια νέα ανάσα στον τρόπο που θα απολαμβάνουν οι πολίτες τον πεζόδρομο. 

Η προμήθεια και εγκατάσταση 15  βυθιζόμενων κολωνακίων σε 9 σημεία πεζοδρόμων, με σύστημα ελέγχου πρόσβασης σε αυτούς, υπόσχεται ουσιαστικά οφέλη, τόσο για την κυκλοφορία, όσο και για την ασφάλεια στον πεζόδρομο.

Με τις 15 ηλεκτρονικές βυθιζόμενες μπάρες που θα τοποθετηθούν, προβλέπεται η ελεγχόμενη είσοδος τροχοφόρων οχημάτων στον πεζόδρομο. Αυτό εξασφαλίζει ότι μόνο οι απαραίτητοι φορείς θα έχουν πρόσβαση στο χώρο, διατηρώντας τον ασφαλή και ελεύθερο για τους πεζούς.

Επίσης τα φορτηγά που κάνουν διανομή στα καταστήματα και  χρειάζεται να διασχίσουν τον πεζόδρομο, θα εξοπλιστούν με μια ειδική κάρτα διέλευσης, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την ανύψωση των κολωνακίων. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζεται η ομαλή κυκλοφορία στους πεζόδρομους της πόλης μας χωρίς την παρουσία αυτοκινήτων, προσφέροντας ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Τον κ. Σιαφάκα συνόδευσε επίσης στα σημεία εκτέλεσης του έργου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Λάμπρος Κοσμάς και οι αρμόδιοι υπάλληλοι  των  υπηρεσιών του Δήμου.

Στην αυτοψία παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΙΛΙΣΣΟΣ κ. Γιώργος Σταματίου, η οποία έχει  αναλάβει τις εργασίες του open mall.

Για πρώτη φορά δύο εταιρείες, ΙΛΙΣΣΟΣ και VODAFONE ΠΑΝΦΟΝ – MYRTENI SMART SOLUTION, θα συνεργαστούν στους ίδιους χρόνους, έτσι ώστε οι εργασίες να τελειώσουν στην ώρα τους και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η συνεργασία αυτή μεταξύ των δύο εταιρειών υπόσχεται να ολοκληρώσει τις εργασίες εγκαίρως, χωρίς τις ενοχλητικές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν τους πολίτες και τους επιχειρηματίες του κέντρου. Είναι ένα βήμα προς μια καλύτερη πόλη, που σέβεται την ασφάλεια και την άνεση των κατοίκων της.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα