14.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Εκρηκτικό αποτέλεσμα στις εκλογές του Συνδέσμου Ύδρευσης με καταγγελίες για αναξιοπιστία…

Διαβάστε επίσης

Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Σύνδεσμο Ύδρευσης Πεδινών και ημιορεινών Δήμων Ν. Άρτας, τελικά ανέδειξαν πρόεδρο τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χριστόφορο Σιαφάκα, μια αναμενόμενη επιλογή, καθώς οι εκπρόσωποι από τον Δήμο Αρταίων ήταν τέσσερις στον διαδημοτικό φορέα, ενώ αντίστοιχα ο εκπρόσωπος του Δήμου Νικολάου Σκουφά ήταν μόνον ένας, ο δήμαρχος κ. Κώστας Παπασιώζος.
Οι εκλογές έλαβαν χώρα, την Παρασκευη 23 Φεβρουαρίου, αντί για την προκαθορισμένη ημερομηνία της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων του Δήμαρχου Αρταίων.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Χριστόφορου Σιαφάκα, περί διάθεσης συνδιοίκησης του Διαδημοτικού συνδέσμου, στα πλαίσια των παλαιότερων διοικήσεων, οι οποίες λειτουργούσαν με επικεφαλής τους δημάρχους του Δήμου Νικολάου Σκουφά…
Παρόλα αυτά είχε διαφανεί ότι υπήρχε μια πίεση από την πλευρά της δημοτικής ομάδας, για την ανάγκη ο Δήμος Αρταίων να αναλάβει την διοίκηση του Συνδέσμου, καθώς είχε το 90% των πόρων σε σχέση με το 10% του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, ο Δήμος Αρταίων έχανε την προεδρία , λόγω της εκπροσώπου της μειοψηφίας, που ψήφιζε τον υποψήφιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ενώ τώρα και ο μειοψηφών σύμβουλος κ. Σωτήρης Χρηστούλης, εδήλωσε μετά παρρησίας ότι πρόκειται να ψηφίσει μόνο τον υποψήφιο του Δήμου Αρταίων.
Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο με τους κ.κ. Σιαφάκα, Καραγιώργο, Σφαλτού και Χρηστούλη να ψηφίζουν τον δήμαρχο Αρταίων για πρόεδρο του Συνδέσμου έναντι του κ. Παπασιώζου, στον οποίον και προτάθηκε να αναλάβει την διοίκηση για έναν χρόνο.
Η αντίδραση του κ. Παπασιώζου ήταν εκρηκτική, καθώς κατηγόρησε τον κ. Σιαφάκα για μη τήρηση των υποσχεθέντων εκ μέρους του. Μάλιστα στα κοινωνικά δίκτυα ανάρτησε σχετική δήλωση:
Δήλωση του δήμαρχου Ν. Σκουφά κ. Κώστα Παπασιώζου σχετικά με τις εκλογές στο σύνδεσμο ύδρευσης πεδινών και ημιορεινών Δήμων Ν. Άρτας
Ειλικρινά με λυπεί δυσάρεστα το γεγονός ότι το άτομο που ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του δήμου Αρταίων ως δήμαρχος είναι αναξιόπιστος.
Τέτοιες πρακτικές δημιουργούν απορίες για το πώς θα λειτουργήσει μελλοντικά στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Την άμισθη θέση του προέδρου στο σύνδεσμο ύδρευσης δεν την ζήτησα … μου προτάθηκε από τον ίδιο κατά την συνάντησή μας στην Άρτα την ημέρα των Θεοφανίων.
Την πρότασή του αυτή ο δήμαρχος Αρταίων την υποστήριξε και ενώπιον του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη και των δημάρχων Ζηρού κ. Ζυγούρη, Πρεβέζης κ. Γεωργάκου, Ζίτσας κ. Πλιάκου, Γ. Καραισκάκη κ. Μίγδου, Ι. Δαρδαμάνη δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος ΔΕΥΑ Πρέβεζας και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Δύο ημέρες μετά, την πρόταση του αυτή την γνωστοποίησε και στον Αρτινό λαό μέσω του τοπικού καναλιού.
Μετά την ήττα των εκλογών για την ΠΕΔ Ηπείρου όπου με τις ενέργειες του ο δήμαρχος Αρταίων κατάφερε να χάσει ο συνδυασμός την πρώτη θέση, συνεχίζει να συμπεριφέρεται και πάλι με τρόπο ειλικρινά προκλητικό.
Στα 37 χρόνια που βρίσκομαι στην πολιτική σκηνή, έχω μάθει να συμπεριφέρομαι με ειλικρίνεια και να τηρώ τον λόγο της τιμής μου για να μπορώ να τους κοιτώ στα μάτια.
Υπόσχομαι στον Αρτινό λαό ότι από την θέση μου στο συμβούλιο του συνδέσμου, θα δώσω στην δημοσιότητα τα στοιχεία εκείνα που θα αποδεικνύουν για ποιο λόγο κάποιοι δεν με ήθελαν στην θέση του προέδρου.
Στην πολιτική θα πρέπει να έχουμε την αρχή να «τιμούμε τα παντελόνια που φοράμε».
Το θέμα του συνδέσμου ύδρευσης δεν κλείνει εδώ … τώρα ανοίγει…

Η ανακοίνωση αυτή του Δημάρχου Νικολάου Σκουφά κ. Παπασιώζου, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στην τοπική επικαιρότητα, με τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Χριστόφορο Σιαφάκα να απαντάει σε αυτήν αναφέροντας την δική του οπτική:

Χριστόφορος Σιαφάκας: Προτεραιότητά μου τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών

Με μια μακροσκελή και άκρως προσβλητική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά αποφάσισε να εμφανιστεί ως ένας άλλος αυτόκλητος σερίφης της περιοχής μας, υιοθετώντας παρωχημένες πολιτικές πρακτικές που η κοινωνία μας έχει αφήσει πίσω της αρκετές δεκαετίες τώρα. Ευρισκόμενος σε πρωτόγνωρο παροξυσμό, όχι μόνον εξαπέλυσε λασπολογίες προς το πρόσωπό μου, ως Δημάρχου Αρταίων, αλλά και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Σύνδεσμο Ύδρευσης της περασμένης Παρασκευής, 23.02.2024, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει ανερυθρίαστα και να απειλήσει και μέλη του Συνδέσμου. Οι πράξεις αυτές δεν συνάδουν με τις δηλώσεις του δημάρχου Νικ. Σκουφά περί ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο! Τόσος ζήλος και καημός για μία άμισθη προεδρία, που μάλιστα δεν τον απασχολεί και ιδιαίτερα, όπως ο ίδιος διατείνεται σε όλους τους τόνους, δημιουργεί εύλογες απορίες…
Ως «επαγγελματίας της πολιτικής για 37 χρόνια», -όπως ο ίδιος αναφέρει- θα όφειλε να γνωρίζει ότι η πολιτική διέπεται από ηθικούς κανόνες και όρια σε συμπεριφορές, που καταδεικνύουν την ύπαρξη αλληλοσεβασμού, αυτοσεβασμού, αλλά και σεβασμού του θεσμού της πολιτικής. Πολιτικό ήθος πρώτα απ’ όλα σημαίνει πολιτική ευπρέπεια και πολιτική αρετή και όχι δημαγωγία, όχι ρητορική χωρίς επιχειρήματα, όχι λασπολογία, όχι χυδαιολογίες και αντεγκλήσεις που προσβάλλουν.
Επίσης, ο δήμαρχος Νικ. Σκουφά οφείλει να γνωρίζει πως είναι λάθος να συγχέει στην ίδια ανακοίνωση τη διοίκηση του Συνδέσμου Ύδρευσης με αυτή της Π.Ε.Δ., καθώς πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες, που επ’ ουδενί δεν συγχέονται ούτε συσχετίζονται. Αυτή η συμπεριφορά αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας την αγωνία του να δικαιολογήσει τη δική του στάση στις εκλογές της ΠΕΔ, όπου και ήλπιζε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, προτάσσοντας τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
Προς ενημέρωση όλων των πολιτών, σε ό,τι αφορά στον σύνδεσμο ύδρευσης ο δήμος Αρταίων κατείχε τις 4 θέσεις του Δ.Σ. και ο Δήμος Νικολάου Σκουφά τη 1 θέση. Είναι πρόδηλο και ευνόητο βάσει των εκλογικών συσχετισμών ότι η θέση του προέδρου θα καταληφθεί από εκπρόσωπο του δήμου Αρταίων. Περαιτέρω δε, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και επιδιωκόμενης αγαστής συνεργασίας, προτάθηκε στον κ. Παπασιώζο -κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας- η διοίκηση του συνδέσμου ύδρευσης για ένα χρόνο από τα συνολικά πέντε, που είναι η θητεία. Εάν ήταν πρόεδρος του Συνδέσμου θα ήταν όλα καλώς καμωμένα, αλλά τώρα που δεν είναι ενοχλήθηκε και απειλεί ότι θα αποκαλύψει ατασθαλίες που ο ίδιος γνωρίζει; Η προσπάθειά του να αναδειχθεί με το έτσι θέλω σε «ηγέτη» του Συνδέσμου, αποδεικνύει ότι σκοπός του δεν είναι το κοινό καλό, αλλά αποκαλύπτει την προσωπική του ματαιοδοξία.
Απαντώ, λοιπόν, στον κ. Παπασιώζο το εξής:
Στο πρώτο Συμβούλιο του Συνδέσμου, θα ορίσουμε ορκωτό λογιστή και νομικό σύμβουλο για τον ενδελεχή έλεγχο της διαχείρισης όλων των προηγούμενων ετών. Τον καλώ να καταθέσει εντός της εβδομάδος όλα τα στοιχεία που δηλώνει ότι έχει συλλέξει και τα οποία αποδεικνύουν την κακοδιαχείριση και επισύρουν εισαγγελική παρέμβαση. Σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δεν προσκομισθούν τα εν λόγω στοιχεία, που αποδεικνύουν κακοδιαχείριση και ατασθαλίες, όλη η συμπεριφορά και οι καταγγελίες δεν θα είναι τίποτα άλλο από κοινές συκοφαντίες και εκβιασμούς. Σε μία τέτοια περίπτωση προσωπικά επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια.
Τέλος, είναι χρέος μου να αγωνίζομαι για το καλό των Αρτινών δημοτών. Γι΄ αυτό δεσμεύτηκα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι τα συμφέροντα της πόλης μας και των δημοτών. Η Άρτα θα αλλάξει όσο και εάν προσπαθούν για το αντίθετο διάφοροι πολιτικοί ινστρούκτορες και φωστήρες, αλλά και όσοι τους πατρονάρουν ή τους υποστηρίζουν.
Έχουμε χρέος απέναντι στην αλήθεια και θα πορευτούμε με γνώμονα τη διαφάνεια, τη συνέπεια, τη συνεργασία και την αφοσίωση για το καλό του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Αρταίων
Χριστόφορος Δ. Σιαφάκας»

Στην συνέχεια με ανάρτησή του στα social media ο Κώστας Παπασιώζος κλείνει τον κύκλο των ανακοινώσεων, αναφέροντας ότι δεν υπήρξε πουθενά απάντηση επί των γεγονότων που καταλόγισε…:
Δήλωση του δήμαρχου Ν. Σκουφά κ. Κώστα Παπασιώζου σχετικά με την απάντηση του δημάρχου Αρταίων για τις εκλογές στο σύνδεσμο ύδρευσης πεδινών και ημιορεινών Δήμων Ν. Άρτας:
Κύριε δήμαρχε Αρταίων,
Διαβάζοντας ειλικρινά με πολύ προσοχή την απάντηση σας και προσπαθώντας να κατανοήσω τι θέλετε να πείτε με την δικηγορική ρητορική της επιστολής σας για να βρω κάποιες απαντήσεις σε όσα σας ανέφερα, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν δίνετε απάντηση στα γεγονότα που σας καταλόγισα.
Άρα σε όσα γενικόλογα αναφέρεστε, εκ μέρους μου δεν χρήζουν καμίας απάντησης.
Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει ο Αρτινός λαός…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα