17.8 C
Arta
30 Απριλίου 2024

Παράγοντας επιτάχυνσης αλλαγών το 41%

Διαβάστε επίσης

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ

Παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον την διαφωνία μεταξύ των συνταγματολόγων αναφορικά με τη νομιμότητα ή μη της λειτουργίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα και πραγματικά βλέπουμε ότι μέσα στα πλαίσια της επιχειρηματολογίας, διαφαίνεται η μεγάλη σημασία που έχει η πολιτική βούληση στην δημιουργία νέων δομών κοινωνικής αντίληψης, που μέχρι πρόσφατα μας φαινόταν ως εξωπραγματικά.
Είδαμε π.χ. την υπόθεση του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφισή του, να προκάλεσε ένα σοκ στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, αλλά από την πλευρά της κοινωνίας, αντιμετωπίστηκε σαν να ξημέρωσε μια ίδια ημέρα… με σχεδόν μακαριστή αδιαφορία, πλην μικρών εξαιρέσεων στα πλαίσια των θρησκευτικών ή πολιτικών ακραίων χώρων.
Δεν μπορούμε να πούμε παρά μόνο ότι η ακλόνητη ισχύς, που αισθάνεται η σημερινή κυβέρνηση του 41% είναι ένας παράγοντας επιτάχυνσης των αλλαγών στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, οι οποίες ίσως να χρειαζόταν τα επόμενα 20 χρόνια για να προχωρήσουν ή σε μεγάλο βαθμό θα γινόταν με την εναρμόνιση με κάποιον ευρωπαϊκό κανόνα.
Το ίδιο βλέπουμε και στον τομέα της Δικαιοσύνης, που παρά το γεγονός ότι ο νέος ποινικός κώδικας είναι ιδιαίτατα αυστηρός, δεν έχει υπάρξει καμία κοινωνική αντίδραση, παρά μόνο από τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους, που πλήττονται από την εφαρμογή και του δικαστικού χάρτη…
Οι γρήγορες αλλαγές είναι καλές ή όχι…; Ανεξάρτητα από την απάντηση σημασία έχει να μπορεί η κοινωνία συνειδητά να τις παρακολουθεί και να μπορεί να τις επεξεργάζεται…

  • Η ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΜΠΑ είναι Δικηγόρος LLMc. Msc ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ μέλος της Ενωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιφερειακού Τύπου

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα