14.7 C
Arta
29 Απριλίου 2024

ΧΕΡΙ -ΧΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Διαβάστε επίσης

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 4/3 έγινε συζήτηση για τη στήριξη ψηφίσματος ενάντια στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Με ξεκάθαρη τοποθέτηση η δημοτική αρχή ,ως πλειοψηφία τάχθηκε κατά του ψηφίσματος, επιχειρηματολογώντας υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, τα κέρδη ,οι νέες επιχειρηματικές δυνατότητες, η ελευθερία ατομικής  επιλογής, τα  λεφτά που θα μείνουν εδώ και άλλες<< ιστορίες>> αναπαράχθηκαν ξανά, με ολίγη από κατανόηση ,ευαισθησία και βεβαίως-βεβαίως συμπάθεια για τα προβλήματα του δημόσιου πανεπιστημίου.

Την ώρα που οι φοιτητές και η πανεπιστημιακή κοινότητα, βρίσκεται επί 2 μήνες στους δρόμους, την ώρα που επισημαίνεται ότι ιδιωτικοποίηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ,σημαίνει ταξικός φραγμός και κατάργηση της δυνατότητας σπουδών για τους πολλούς, την ώρα που η παιδεία προβάλλεται όχι ως δικαίωμα και ανάγκη, αλλά ως επιχειρηματική δράση και πεδίο κερδοφορίας, η δημοτική αρχή  << ξέχασε >> την<< ανεξαρτησία>> της και πήρε ξεκάθαρη  πολιτική θέση μαζί με τον προκάτοχό της ως μείζονα πλέον αντιπολίτευση!

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΤΑΣ στήριξε το ψήφισμα, όπως και όλες τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια. Η πραγματική αντιπολίτευση της κοινωνίας είναι στο δρόμο και διεκδικεί! Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που υπόσχεται να <<ξύσει τον πάτο του βαρελιού>>,όταν εργαζόμενοι-αγρότες-φοιτητές διεκδικούν τα αναγκαία για την επιβίωσή τους, αλλά δίνει αφειδώς σε επιχειρηματικούς ομίλους και τράπεζες για την κερδοφορία τους.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το εν λόγω νομοσχέδιο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ.ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ!

  • ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
  • ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ,ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΙΤΙΣΗΣ -ΣΤΕΓΑΣΗΣ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ.
  • ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ.
  • ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΤΑΣ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα