14.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

Δήμος Αρταίων: Μητρώο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για την έγκαιρη ενημέρωση σε περίπτωση ανάγκης απομάκρυνσης

Διαβάστε επίσης

Δημόσια πρόσκληση-Ανακοίνωση για την οικειοθελή εγγραφή σε μητρώο οργανωμένης απομάκρυνσης για ευάλωτες ομάδες, ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα

Στο πλαίσιο προετοιμασίας για την υλοποίηση της δράσης «Απομάκρυνση Πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών»  σε επίπεδο Δήμου, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τα ίδια τα άτομα που ανήκουν σε αυτές τις ευάλωτες ομάδες (ΑμεΑ, κ.α.) και διαβιούν σε δομημένες  περιοχές (οικισμοί, πολεοδομικά τμήματα πόλεων κ.α.)  ή οι προσωπικοί βοηθοί τους, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα και να παρέχουν στοιχεία, εφόσον το επιθυμούν, τα οποία θα καταγραφούν σε ένα Μητρώο για την έγκαιρη ενημέρωση και ειδοποίησή τους από τις Δημοτικές Αρχές σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών στην περιοχή που διαβιούν.

Στο μητρώο αυτό, θα πρέπει να περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο τα στοιχεία επικοινωνίας, η διεύθυνση κατοικίας και η κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση, κ.α.),  τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων καθώς και το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησής τους (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κ.α.).

Το μέσο μετακίνησης που θα διατεθεί για την έγκαιρη προληπτική απομάκρυνση των ατόμων αυτών, εφόσον το επιθυμούν, αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράμετρο για τη δρομολόγηση της δράσης της μετακίνησης των ευάλωτων ομάδων πολιτών, καθώς επιτρέπει τον ορθό σχετικό προγραμματισμό των μέσων του Ε.Κ.Α.Β. και του Δήμου στην περίπτωση που απαιτηθεί η συνδρομή τους αντίστοιχα, τόσο κατά την αρχική απομάκρυνση των ατόμων από την περιοχή όσο και κατά την επιστροφή τους στο χώρο διαμονής τους όταν πλέον θα έχει παρέλθει ο κίνδυνος.

Για την τήρηση του ανωτέρω Μητρώου τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους εγγράφως ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία, τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν δημοσιοποιούνται.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 26813-62241, υπεύθυνος Τζουβάρας Θεόδωρος

E–mail:    civilprot.arta@gmail.com, tzouvaras@arta.gr

Αν λόγω ηλικίας, ασθένειας, αναπηρίας, εκτιμάτε ότι θα χρειαστείτε βοήθεια σε μια έκτακτη ανάγκη και δεν θέλετε να απευθυνθείτε στις Αρχές, μπορείτε να δημιουργήσετε το προσωπικό σας δίκτυο υποστήριξης :

  • Κάντε έναν κατάλογο συγγενών, φίλων και άλλων προσώπων, που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν. Να συμπεριλάβετε έναν συγγενή ή φίλο που ζει σε άλλη περιοχή.
  • Κάθε άτομο του δικτύου σας θα πρέπει να γνωρίζει πως σκοπεύετε να φύγετε από το σπίτι ή το χώρο εργασίας σας. Ενημερώστε το δίκτυό σας για φάρμακα που λαμβάνετε και υποστηρικτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε ( αμαξίδιο, οξυγόνο κ.α.).
  • Προετοιμαστείτε για την περίπτωση που θα χρειαστείτε υποστήριξη μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα